Подсилване на имунитета с тази чеснова настойка

Подсилване на имунитета с тази чеснова настойка

В минали времена, когато е не била развита болничната и аптечната помощ, хората са разчитали предимно на домашни и природни лекове, които намират своето място при лечение на някои болести и днес.

Добре познатият и полезен чесън е един от най-използваните продукти със своите уникални свойства. Чесънът не случайно се нарича суперхрана или природен антибиотик.

Чудодейните свойства на този природен лек подпомагат за доброто състояние и функциониране на организма на всяко ниво.

Той укрепва имунната система, успешно се бори с кашлица и бронхит. За това е препоръчително да се консумира поне по една скилидка на ден през зимните и студените пролетни месеци.

В него се съдържа йод, който благоприятства работата на щитовидната жлеза. Особено е полезен за сърдечно-съдовата система като спомага за намаляване на плаките по кръвоносните съдове.

Той е незаменим помощник при борба с гъбични инфекции.

При стриване, след взаимодействие с въздуха, се образува веществото алицин, което действа като естествен антибиотик.

Чесънът подсилва имунитета, защото е отличен източник на витамин В6, който е необходим на човека за образуването на нови клетки.

За да се извлекат и подсилят всички негови свойства се приготвят извлеци, настойки и др. Днес ще спрем вниманието си именно на чесновата настойка за подсилване на имунитета.

Настойка от чесън за здраве

Настойката от чесън се приготвя много лесно и е с широко приложение. Най-често те се приготвят със спирт или алкохол, но е възможно и само с вода.

Приготвя се в съотношение една част счукани скилидки чесън към две части вода. Сместа се поставя в стъклен съд и се оставя на тъмно като периодично се разклаща.

След като престои едно денонощие, се прецежда и налива в стъклено шише или буркан. Съхранява се в хладилник. Пият се по 8 до 10 капки по три пъти на ден в продължение на три седмици.

За приготвянето на чесновата настойка е необходимо да се снабдим качествен български чесън, а не китайски, който макар и с привлекателен външен вид, е със съмнителни качества.

Тя е ефективно природно средство, с което може да се подобри кръвообращението, да се повиши имунитета и да се прочистят кръвоносните съдове, което понижава риска от инфаркт и инсулт.

Приемайки чесновата настойка кожата става по-здрава и еластична, подобрява се тонусът ѝ.

Въпреки всички полезни качества на чесъна, той трябва да се употребява с повишено внимание от хора с гастрит, алергия към чесъна и епилепсия, които не бива да употребяват този продукт.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати