Какво издава тялото ви?

Какво издава тялото ви?

Учени от САЩ откриват все повече признаци на тялото ни, които са свързани с предразположеност към заболявания като Алцхаймер, диабет и други сериозни болести.

Например дължината на пръстите е от голямо значение. Жените, чиито показалци са по-къси от безименните им пръсти, два пъти по-често страдат от артритни болки в коленете.

По-дългите показалци са мъжки приоритет и са свидетелство за по-ниско ниво на естроген, затова играе голяма роля в развитието на остеоартрозите. Ако сте с такива пръсти, всеки ден правете упражнения за укрепване на мускулите, които поддържат коленете.

Какво издава тялото ви?

Едно от тях е следното: докато седите, вдигнете всеки крак паралелно на пода десет пъти и задръжте в това положение по десет секунди. Това укрепва мускулите.

Дамите, които са по-високи от 157 сантиметра, може да са лишени от природата от ген, който отговаря за дълголетието. Но всеки може да удължи живота си, като не прекалява с месото, алкохола и откаже или поне намали цигарите.

Ако краката ви са набити, трябва да внимавате за черния си дроб. Според учените жените, чиито крака са с дължина от 51 до 73 сантиметра, имат високо ниво на специфични ензими, което сочи към болести на черния дроб.

Храненето в детска възраст определя не само развитието, но и състоянието на черния дроб за цял живот. За да избегнете болести на черния дроб, винаги слагайте очила и маска, когато чистите дома си с особено миришещи химикали. Ако обичате алкохола, ограничете го до едно малко дневно.

Обонянието издава много неща. Възрастните хора, които не могат да различат лесно миризмата на банани, лимони и канела, имат пет пъти по-голям шанс да се разболеят от Паркинсон, отколкото останалите.

Според учените областта на мозъка, която отговаря за обонянието, първа страда при болест на Паркинсон, като я предшества от две до седем години преди диагностицирането.

За да предотвратите заболяване от Паркинсон, трябва да се храните с мазна риба, която съдържа Омега 3-мастни киселини, за да увеличиге съпротивителните сили на мозъка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
висока
висока
02.07.2013 02:09
Това за високите жени е пълна глупост. Всички са високи в моя род. Прабаба ми доживя до 86 години, баба ми - 81 г., майка ми в момента е на 71 и е жива и здрава(дано е така още дълго време),ако това не е генетично, не знам кое е. За другото не знам, но за високите жени определено не съм съгласна.
0
0