Как лепваме вируси?

Как лепваме вируси?

Със сигурност ви се е случвало да кипите от енергия, да хапнете вечер, да погледате телевизия, после да заспите, а на следващия ден да се събудите със запушен нос и болки в гърлото. Как става това ли? Отговорите са доста, но всички те са окола вас и само трябва да ги видите.

Всички ситуации, когато чакаме градския транспорт по спирките, когато излизаме за една бърза цигара навън без връхна дреха по време на работния процес, когато бързаме за някъде и т.н. са все рискови за лепването на простуда или някои вирус. При такива положения тялото ни в една или друга степен се преохлажда.

Крайният резултат е ясен - нашият организъм отслабва своите защитни сили и ние ставаме по-уязвими за вируси и бактерии. Навсякъде, където има голямото струпване на хора на обществените места вирусите буквално „пъплят” и дебнат удобен момент да ни нападнат.

Добре е да се знае, че бактериите и вирусите са най-активни в радиус от 2-3 метра от конкретния болен човек. Те, разбира се, могат да се разпространяват и на по-големи пространства, особено когато става въпрос за закрити помещения. Ето защо, когато любимият ви се разболее, почти на 100% болестта ще налегне и вас в определена степен.

Обикновено най-силно заразни са болните хора през първите три денонощия от заболяването. През този ранен етап от болестта много от нас не успяват да си вземат болничен на време и губят денонощия преди да посетят дори лекаря си.

Как лепваме вируси?

Тези 72 часа най-често прекарваме не на легло вкъщи, а на работа или в градския транспорт, където сме потенциален вирусоразпространител.

Вирусите са по-контагиозни (от англ. – заразни), защото по принцип причина за високата температура в началото се явява вирусът и едва след това към него може да се присъедини и бактериална инфекция като допълнително усложнение.

Изключение може да са хора с вече налични огнища на хронична бактериална инфекция – хроничен тонзилит, синузит, бронхит, бронхиална астма, пиелонефрит или цистит.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Говноеж
Говноеж
02.12.2013 22:03
Грипавите,вместо да се ският в миша дупка и да се лекуват, те тръгват като луди навсякъде и заразяват добрите като мен хора.Кихат и кашлят срещу мен.Някои нарочно ядат чесън за да се стори зловоние.Г
0
0
даниела
даниела
17.11.2010 16:53
За това е много важно да имаме нещо под ръка. На мен например, семейният педиатър ни препоръча капки на растителна основа Умкалор. Давам ги на децата си при първи симптоми на простудни заболявания и засега имат добър ефект.
0
0