ezine.bg»Статии»Здраве»Противозачатъчните водят до косопад

Противозачатъчните водят до косопад

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1513
Противозачатъчните водят до косопад
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Косопадът не е толкова козметичен проблем, колкото заболяване. Затова трябва да му се обърне внимание своевременно. Косопадът може да се дължи на заболяване на скалпа и различни видове гъбички, които увреждат косъма.

Навярно няма да се изненадате, като чуете, че приемът на някои лекарства води до косопад. Ако забележите промяна в броя на косата по четката, докато се решите и същевременно пиете някакво лекарство е добре да се консултирате с доктор.

До опадане на косата водят често хапчетата за лечение на акне, сърдечни заболявания, рак, артрит и др. Всички те могат да повлияят на здравината на косъма и да започне оплешивяване.

Дори някои противозачатъчни също имат подобен ефект и причиняват засилено падане на косата. В този случай при спиране на лекарството, гъстотата и здравето на косата ви трябва да се възстановят.

Важно е да се знае, че косопадът може да се причини и от някакво заболяване, не само на скалпа, но и като цяло на организма. Навярно сте чували, че здравата коса е индикатор на добро здраве на цялото тяло. При някои заболявания обаче и косата става болна.

Противозачатъчните водят до косопад

Сред най-честите причини са коремни заболявания, хранителни нарушения, ендокринни заболявания и др. Диетите и недохранването или неправилното хранене също могат да доведат до косопад.

При жените най-често косопад се наблюдава в периодите на бременност, раждане и последващото възстановяване. Косопад може да има и при менопаузата, но там освен хормоните, влияние оказва и възрастта.

По време на бременността косата им е бляскава, гъста и красива, но скоро след раждането започва да пада доста усилено. Този процес се дължи на промени в хормоналните нива и бързо се нормализира.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest