Заредете се с енергия за пет минути

Заредете се с енергия за пет минути

Всеки страда от липса на енергия, което сериозно се проявява в студените зимни дни. Малко хора знаят, че само за пет минути могат да се заредят с енергията, която не им достига.

Най-вероятно последното, което ви се иска да направите в студен зимен ден, е да се разходите навън. Но ако изкарате няколко минути в ходене на свеж, макар и студен въздух, това ще направи истинско чудо както с настроението ви, така и с енергийните ви запаси.

Вторият начин да се енергизирате е да пофлиртувате. Това е забавно, безвредно и винаги работи. Нищо не кара сърцето да бие учестено, мозъкът да работи на високи обороти, а адреналинът да се покачва, както флиртът.

Изпийте чаша черен или зелен чай – това веднага ще даде енергиен тласък на организма ви. Четири чаши черен чай дневно намаляват сериозно нивото на хормона на стреса в организма.

Заредете се с енергия за пет минути

Изкъпете се със студена вода – това веднага ще ви осигури максимален прилив на енергия. Ако не можете да издържите под студената вода дълго, изкъпете се с топла вода, а последните две минути изкарайте под студения душ. Ако не можете и това, изплакнете обилно лицето си с ледена вода от хладилника.

С енергия може да ви зареди и слушане на любимото ви парче. Мозъчните центрове на удоволствието се активират, когато слушаме приятна музика. При това се включват онези центрове, които предизвикват еуфория при употреба на наркотици, както и при сексуални контакти.

По ирония на съдбата вашето състояние зависи отчасти и от настроението ви, което вие проектирате върху околните, а те ви го връщат. Когато сте облечени в мрачни тъмни цветове, не е странно, че и настроението ви е в тон с дрехите.

Облечете нещо ярко и весело и ще получите силен прилив на енергия ои бодрост. Черните дрехи, особено връхните, оставете за моментите, в които няма да имате нужда от енергия.

Ароматът на лимон лекува хроничната умора. Цитрусовите аромати – на портокали, лимон и лайм също така стимулират умствената дейност. Затова използвайте лосион за тяло с подобен аромат и редовно хапвайте цитрусови плодове.

Ако поспите точно десет минути, това ще ви зареди с енергия. Важното е обаче сънят да не продължи повече от това, защото ще настъпи противоположен ефект. Най-добър за краткия сън е фотьойлът.

Методите на акупресурата се използват от древни времена за лекуване на мигрена, стрес и напрежение. Натиснете и задръжте няколко минути средната точка между показалеца и палеца и ще усетите как се енергизирате.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати