ezine.bg»Статии»Здраве»Болестите са изписани на лицето

Болестите са изписани на лицето

Нина НордНина Норд
Джедай
2k364
Болестите са изписани на лицето
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Известно е, че по очите или езика специалистите могат да разберат какви са проблемите на вътрешните органи. В тибетската медицина връзката на вътрешните органи с определен външен орган се символизира като съотношението на корена и цветето, като цветята са частите на главата.

Така например очите са цветята на черния дроб и жлъчката, носът – на белите дробове и червата, устата – на далака и задстомашната жлеза, езикът – на сърцето, а ушите – на пикочния мехур.

Болестите на очите са сигнал за дисбаланс на черния дроб. Отоците под очите са знак за срив в работата на белите дробове, сърцето и бъбреците. Торбичките под очите сутрин са свързани с нарушаване на бъбречната функция, надутите горни клепачи – с проблеми на белите дробове.

За очите и свързаните с тях вътрешни органи е вредна високата температура, прекомерната консумация на месо, алкохол, лук и чесън. В тибетската медицина носът е главната врата към организма и цвете на белите дробове.

Болестите са изписани на лицето

Затова е много важно да взимате навреме мерки, когато имате хрема. Сухотата на лигавицата на носа може да доведе до нарушаване на обонянието. Кръвоизливите от носа може да са свързани с неправилно хранене и честа консумация на пържена и мазна храна.

При запушен нос тибетските лечители препоръчват промивки с вода, в която е добавена морска или готварска сол и куркума в пропорция една чаена лъжичка сол и една трета от чаена лъжичка куркума на една чаша вода. Сместа се капе в ноздрите и след като през носоглътката стигне до устата, се изплюва.

Устните са цвете на далака. Напуканите и бледи устни говорят за проблеми с този орган. Горната устна е свързана със стомаха. Важно е устните да са меки и поддържани, без сухи участъци и пукнатини.

Езикът е цветето на сърцето. Езикът на здравия човек е тъмнорозов до умерено червен, мек, влажен и подвижен. Яркочервеният цвят на езика и сухотата са първите сигнали за болест на сърцето.

Хората с проблеми на сърцето имат яркочервен език с повърхност, която изглежда като лакирана. При проблеми с храносмилателната система езикът има жълти налепи и в устата се появява горчив вкус, а при заболявания на лимфната и ендокринната система езикът посивява и вкусът на храната не се усеща.

Зъбите са показатели на костната система. Разрушаването на зъбите, неправилната им форма или подреждане сигнализират за проблеми на костната система.

Жълтите зъби издават нарушаване на черния дроб и жлъчката, тъмно-жълтите зъби с червеникав оттенък – хиперфункция на надбъбречните жлези, кафявият цвят на зъбите е знак за силно отслабване на имунитета.

Ушите са цветята на бъбреците. Дясното ухо е свързано с десния бъбрек, а лявото – с левия бъбрек. Върху ушите има най-много точки, свързани с вътрешните органи.

Можете да подобрите общото състояние на организма си, като хванете едновременно лявото и дясното си ухо, като се опитвате да покриете възможно най-голяма повърхност на ушите с пръстите си.

Дръпнете ушите си нагоре, после надолу, а след това ги разтъркайте, докато не започнете да усещате леки убождания и ушите ви не почервенеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 14
4 11
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
МИНЧО
МИНЧО
26.03.2014 12:52
Дръпнете го надолу, после нагоре, наляво и надясно! После го разтривате докато почервенее! ... И вижте какво ще се случиии! :)
7
6
иванка
иванка
01.02.2014 17:53
Как да се излекувам от студени стъпала
9
2
Бонка
Бонка
21.03.2014 15:12
намерете листа на репей и си обвивайте стъпалата нощем - сутрин ги махате.Безобидно,не вреди.Мама го правеше и твърдеше,че й помага.
4
3
К
К
21.02.2014 23:47
С топли чорапи!
21
2