ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Методи на алтернативната медицина

Методи на алтернативната медицина

Жана Г.Жана Г.
Новак
554243
Хипноза
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Алтернативната медицина помага при лечението на много заболявания. Тя също така е добро профилактично средство срещу редица заболявания, така че към нея се придържат напълно здрави хора от цял свят.

Най-разпространеният алтернативен метод за лечение е хомеопатия. Хомеопатите анализират състоянието на пациента, а след това предписват много малки дози лекарства, базирани върху билки. Освен това хомеопатите съветват пациентите си да практикуват йога и медитация.

Хипноза е друг разпространен метод. Хипнотерапевтът променя състоянието на съзнанието на пациента, а след това провеждат редица действия, за да подобрят здравето му. Хипнозата се използва най-вече срещу проблеми със съня, при отказване от пушене и при борба с наднормено тегло. Хипнозата не работи при всички хора.

Йога-упражненията помагат за подобряване на кръвообращението, облекчават симптомите на депресия, намаляват нивото на стрес, контролират хипертония и диабет. Те обаче не могат да заменят лечението на някои болести.

Медитация

Управляемото въображение е нов метод на алтернативната медицина. Пациентът съсредоточава вниманието си върху определена концепция, за да подобри връзката между тялото и ума. Визуализацията помага на мозъка да превърне желаемото в реалност.

Аюрведа е практика, от векове известна в Индия. Аюрведа използва билки, диети, системи за дишане, масажи и медитация. Те поддържат здрава жизнената енергия, известна още като прана. Според индийците лошо поддържаната прана е причина за развитията на много заболявания. Някои пранителни добавки, използвани в аюрведа, могат да съдържат тежки метали.

Медитацията, която се практикува от много хора в целия свят, може да помогне за подобряване на концентрацията, а също така премахва последиците от синдрома на дефицита на внимание. Медитацията намалява нивото на стрес, облекчава депресията, безсъние и безпокойство.

Лечението с билки и масла се корени в древната китайска медицина. Така например рибено масло намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, помага при артрит и депресия. Женшен е полезен при много заболявания, както и много други растителни добавки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати