Пчелният восък

Пчелният восък
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Пчелният восък е изключително ценен продукт. Той се изработва от специални восъчни жлези на пчелите работнички, които са разположени на долната част на коремчетата им.

Восъкът се отделя най-вече от млади пчели на възраст от пет до шестнадесет дни. За образуването на восък пчелите имат нужда от цветен прашец.

При благоприятни метеорологични условия едно пчелно семейство изработва по два килограма восък за един сезон. Цветът на восъка – бял, жълт или червеникав зависи от специални микроелементи.

Пчелният восък е незаменим при направата на лак за дърво, бои за обувки, използва се и в много продукти за красота. Пчелният восък има наситен меден аромат.

Пчелният восък

Можете да приготвите специален крем срещу бръчки с помощта на пчелен восък. Взимат се в равни количества пчелен восък, мед и сок от луковицата на бяла лилия.

Всичко това се нагрява в емайлиран съд до образуване на равномерна смес и се охлажда. Съхранява се в затворено бурканче. Лицето се маже сутрин и вечер, излишъците се отстраняват с памучно тампонче.

С помощта на пчелен восък можете да отстраните упорити мазоли. Смесват се петдесет грама прополис, тридесет грама восък и сокът на един лимон.

Сместа се загрява на бавен огън, докато стане еднородна. Съхранява се в затворен съд. Сместа всеки ден се налага върху проблемните места и се залепва с лейкопласт. След няколко дни мазолите могат да бъдат отстранени с лекота и няма да има рецидив.

За да станат обувките и ботушите ви лъскави и да не пропускат вода, разтопете на бавен огън десет грама восък, четиридесет грама телешка мазнина, двадесет грама свинска мас, десет грама зехтин. Разбъркайте много добре. Ваксата се подгрява преди употреба и с нея се търкат сухи обувки.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати