Вредата от големия корем

Вредата от големия корем

Големият стомах е проблем за много хора. Той не изглежда приятно и създава усещане за дискомфорт. Оказва се, че освен да нарушава фигурата ни, той носи и здравословни последствия.

Закръглен стомах в средна възраст силно увеличава риска от развитие на болестта на Алцхаймер и други различни форми на деменция в по-късен етап от живота.

Дори телесната маса да е нормална, ако коремната обиколка е голяма ние сме застрашени от преждевременна смърт. За безопасна обиколка се счита 80 см при жените и 94 за мъжете. Когато тя започне да се повишава това е лош сигнал за здравословното състояние.

Колкото е по-голям стомахът, толкова е по-голям рискът от развитие на сърдечно-съдово заболяване. Не позволявайте да натрупвате коремни мазнини, защото те са много вредни и биха нарушили дейността на сърцето.

Големият корем може да доведе до метаболитни проблеми, дори и ако сте в нормални килограми.

Според някои изследвания, дори малкото увеличение на стомаха с няколко сантиметра увеличава риска за кръвоносната система. Американски специалисти твърдят, че най-важната характеристика за здравето не е индексът на телесната маса, а формата на тялото.

Мазнините в областта на талията притежават изключителна биологическа активност, която оказва вредно въздействие върху нас. Затова следете не само своите килограми, но и обиколката на стомаха.

Големият стомах при мъжете намалява тяхната сексуална мощ. Не е напълно доказано, но се твърди че коремното затлъстяване влияе на нивото на кръвното налягане и инсулиновата чувствителност.

Не подценявайте този проблем и се огледайте в огледалото. Ако видите там заоблено като ябълка тяло и подаващ се над колана стомах, имайте предвид че това върви ръка за ръка с артериална хипертония и е опасно предизвестие за диабет тип 2.

Вземете мерки и премахнете стомаха още в по-ранна възраст, преди да е станало прекалено късно. Увеличете физическата активност и наблегнете на здравословните храни. Стресът също може да доведе до нежелано напълняване, затова се постарайте да го изолирате с оглед доброто физическо състояние.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Добрина
Добрина
27.06.2013 08:36
Премахнете стомаха ! :))) Аз такава неграмотност не съм виждала наскоро.
0
0
хаха
хаха
22.06.2013 15:38
Освен хирурга, никой друг не може да види колко е голям стомаха, та да каже,че изглежда зле!Между корем и стомах има огеромна разлика!
0
0
suhiq
suhiq
21.06.2013 18:24
pod golqm kamuk golqma riba :D vikat debelite ama ne zadugo ami 6toto ne mogat da si e vidqt i taka im se iska... plazmoti.. reklamni lica na mcdonalds
0
0
Ирен
Ирен
11.06.2013 13:36
Последната дума в предишния ми пост да се чете "физиология" :)
0
0
Ирен
Ирен
11.06.2013 13:35
Корем или стомах, последно? :))))) Колко е жалко да раздаваш медицински съвети, а да нямаш елементарно понятие от анатомия и физиологи!!!!!!
0
0
работяга
работяга
11.06.2013 11:56
по добре корем от бира от колкото гърбица от работа
1
0