Жълти петна под очите

Жълти петна под чоите
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Жълта маркировка в кожата около очите може да е признак на болест на сърцето, според учените. Проучване на почти 13 000 души показва, че хората с пластири и жълти петна под очите, са сред застрашените да получат сърдечен удар или умират в рамките на 10 години.

Петната, които са меки и безболезнени, са депозити на холестерол. Те не пречат на зрението и хората често се отнасям към тях с пренебрежение или като с най-обикновен дерматологичен проблем.

Очни прегледи

Връзката с болест на сърцето е най-осезаема при мъжете на възраст между 70 и 79 години. Тези с жълти петна под очите са били с 12 на сто по-голям риск, отколкото другите без присъствието на това условие. Съответният риск за жените в тази група е осем процента.

Въпреки това изразени жълти петна около клепачите и под очите е признак за болест на сърцето, дори и при жените.

Висок холестерол

Холестеролът е необходим на тялото за функционирането на много органи и клетки. Твърде многото холестерол може да постави човек в риск от сърдечен пристъп, инсулт, диабет и високо кръвно налягане. Външни признаци са малко, но областта около очите може да даде някаква представа за високите нива на холестерола.

Жълтите петна под очите без други видими предупредителни знаци са признак на висок холестерол. Най-често, когато се появи този симптом, той е последван от сърдечен пристъп или други тежки условия.

Петна под очите

Плоските жълти подутини, разположени под или около окото, могат да сигнализират за висок холестерол. Тези жълти петна са действително натрупване на мастни натрупвания и най-често сигнализират за високи нива на холестерол.

Спазването на диета, богата на зеленчуци и плодове, правилното поддържане на теглото, както и упражненията, и отказването от цигарите са всички начини, за да се избегне, лекува и управлява високия холестерол. Тези, които имат много високи нива може да се нуждаят от медикаменти.

Когато се появяват жълти петна под и около очите, нивата на холестерола обикновено са изключително високи.

Запомнете -жълтите петна около горния и долния клепач на очите (наречени xanthelasmata) и белите или сиви кръгове около роговицата са причинени от натрупване на холестерол. Посещението на лекар и непосредствената грижа са задължителни.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати