Домашно лечение на синузит

Билки срещу синузит
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Синузитът може да се обясни като състояние, при което човек има тежко и остро възпаление на синусите. Синузитът може да атакува хора на всякаква възраст и от всякакъв пол. Деца страдащи от хронични заболявания, като възпаление на ушите или други вирусни инфекции са предразположени към синузит. Здравословното хранене и добрите хранителни навици са от съществено значение при лечението на синузит. Хората, страдащи от това заболяване трябва да ядат много зелени зеленчуци, плодове и зърнени храни. Трябва да ядат също пресен лук и чесън, да пият много вода и плодов сок.

Синузитът е една тревожна болест и за това човек да се бори с нея. Нека разгледаме някои билки които могат да ви помогна при борбата с него.

Джинджифил

Джинджифилът е едно от най-старите и ефикасни средства за лечение на различни вирусни и назални проблеми. Екстрактът от джинджифил е много полезен и добър за лечение на синузит. Вземайте по 1-2 чаени лъжички екстракт от джинджифил, докато не отшумят симптомите. Това е едно от най-важните средства за защита в домашни условия срещу синузит.

Синузит

Чесън

Чесънът е друг ефикасен домашен лек. Накиснете 4-5 скилидки чесън във вода за около час. След това направете паста от тях и вдишайте от нея. Това ще отпусне синусите и ще ви помогне при отделянето на слуз, след което ще дишате по-лесно. Другото нещо което можете да направите е да напоите тампони със сок от чесан, които да поставите за 20 минути в ноздрите.

Семена от сминдух

Семената на сминдуха са полезни за лечението на различни заболявания и най-вече на синузит. Приготвя се смес чрез добавяне на 2-3 чаени лъжички семена в чаена чаша вода. Вари се до намаляване на течността на половина. Вземайте тази смес до пълното ви оздравяване.

Чай с лимон и канела

Синапено семе и семена от кимон

Направете отвара от една чаена лъжичка синапено семе (семена от кимон) с чаша вода. Варете до намаляване на течността на половина. Оставете да се охлади и с помощта на пипета по 3-4 капки в ноздрите.

Канела

Установено е, че семената на канелата също са полезни при лечението на синузит. Смесете 1-2 чаени лъжички канела и вода до получаването на паста. След това нанесете на челото и носа. Ще останете изненадани от ефекта. По същия начин ще ви подейставт екстракта от босилек или карамфил, които също са доста ефектни при лечението на синузит.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ooo
ooo
06.11.2012 15:42
Наистина полезна статия, но да й бяхте направили една редакция преди да я пуснете. ЧесАн?!!
2
1