Какво са шуслеровите соли

Шуслерови соли

Шуслеровите соли придобиха широка популярност през последните няколко години. Всъщност напоследък изцяло се забелязва търсене на някакъв вид алтернативно лечение и избягване на традиционните лекарства и антибиотици.

Шуслеровите соли не отричат медицинските лекове. Това, което правят, е да помагат по-бързо да бъде решен даден здравословен проблем.

Освен това заедно с тяхната употреба могат да се пият и лекарства – за момента не са известни никакви противопоказания.

Теорията на д-р Шуслер е, че всеки от нас страда от различни болести, защото в организма му има значителна липса от определени соли. И при приемането на достатъчен период от време и предписани по правилния начин ще получите желаната промяна.

При начина на живот, който всеки от нас води, по една или друга причина се достига до минерални дефицити. Този недостиг винаги намира начин да ни подскаже за себе си под формата на някакъв симптом. Определеният номер Шуслерова сол може да помогне да се премахне проблемът. С други думи, тя ще достави на организма необходимият минерал и симптомът ще се премахне.

Минерални соли

За да ги приемате правилно, е необходимо да ви бъдат назначени за употреба от квалифициран специалист-хомеопат. Шуслеровите соли нямат странични действия, но ако не ги пиете правилно, няма да имат абсолютно никакъв ефект, което всъщност прави употребата им излишна.

Шуслеровите соли представляват хомеопатичен продукт, който може да ви помогне при много различни неразположения. Ако е необходимо, могат да се комбинират помежду си, но това е нещо, което ще ви каже вашият лекар хомеопат. Имат форма на таблетка и могат да се приемат по различни начини – да се смучат или да се разтварят във вода.

За вас може да бъдат нужни само един вид соли или коктейл от няколко вида. Приемат се обикновено преди храна около половин час. Могат да бъдат намерени и закупени в аптечната мрежа.

Всъщност шуслеровите соли се продават на много места по света – в Англия, в Германия и там са придобили широка популярност. И тук интересът към тях е голям, тъй като, както вече стана ясно, нямат странични ефекти.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати