Маточина и смирна срещу херпеси

Херпес
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

За да се преборим с херпеса, първо трябва да сме наясно с няколко неща. Той е доста заразен – можете да го предадете на друг човек изключително лесно. Дори не е необходимо той да има някаква отворена раничка. Освен това при появата веднъж на херпес, вероятността след като се премахне отново да се появи, е голяма - изключително заразни и упорити са.

Причините за тяхното появяване са най-различни – може да се появи непосредствено преди да се разболеете, друга причина може да е някакъв голям стрес, който изживявате. Често срещана причина за появата на херпеси са и хормоналните проблеми, появата на менструация и др.

Народната медицина може да ни помогне и за този неприятен проблем. Ако не желаете да се доверявате отново на лекарства, опитайте народните лекове, които със сигурност ще ви избавят бързо от проблема.

Смирна

Херпесът може да бъде болезнен, да ви сърби или просто да създава у вас неприятното усещане, че е там и вече доста време не успявате да се отървете от него. Важно е да се подчертае, че херпесът е от семейството на херпесните вируси, а вирусите от своя страна не бива да се лекуват с антибиотик.

Народната медицина предлага да използвате смирна – необходимо ви е масло от билката, с което да си приготвите компрес и да го наложите върху херпеса. Още по-добър избор за премахването на досадния херпес е използването на маточина. Тази билка е много ефективна за вирусни инфекции – бързо успява да премахне вредните бактерии в организма, които са причинители.

Маточина

Важно е да се отбележи, че използването на маточина не спира изцяло проявата на херпес – тоест премахва проблема в момента, но не спира последващото му разпространение. В случай, че страдате от херпес, нужно е да се мажете с балсам от маточина поне 4 пъти на ден – това бързо ще успокои кожата ви и ще ви отърве от болезнената пъпка.

За да успеете трайно да се отървете от херпеси, обърнете внимание на имунната си система. Най-честият признак за нейната слабост са появата на херпесите.

Други подходящи билки за херпеса са ревен, градински чай и др. Много помага и използването на масло от чаено дърво.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати