Псамотерапия - лечение с пясък

Псамотерапия - лечение с пясък
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Лекуването с различни способи, различни от традиционните, става все по-популярно. „Различните” методи на лечение дават на хората възможност да повярват, че не само лекарствата имат способността да лекуват и че понякога природните дадености са по-добрият избор. Псамотерпията също е един алтернативен начин да се отървем от определени болежки, без употребата на каквито и да било таблетки, а само с помощта на пясъка.

Този вид лечение с пясък е познат на света отдавна – още древните египтяни са го използвали след уморителен и тежък ден. Но лечебните свойства на пясъка стават широко известни, след като учените забелязват, че той може да ни помогне при много здравословни неразположения.

Не особено разпространена у нас, псамотерапия е подходяща най-вече за хора, които са претърпели някакъв вид контузия. Много ефективна при изкълчване, навяхване, отоци, ревматизъм, невралгия, детски паралич. Подобрява значително обмяната на веществата и спомага за по-доброто кръвообращение в организма.

Псамотерапия - лечение с пясък

Древните египтяни се оказват прави в мнението си, че пясъкът им помага да преборят стрес и умората. Според изследване на учени, пясъкът бързо успява да извлече токсините, които са се натрупали в телата ни.

Псамотерапията не е подходяща за жените, които имат ендометриоза или са в цикъл. Не бива да се използва също и от хора с високо кръвно налягане (хипертоници), както и от такива болни от епилепсия.

Как всъщност лекува псамотерапията?

Лечебните възможности на пясъка най-силно се проявяват, когато е достатъчно загрят и се осъществява правилна връзка с тялото. Тъй като пясъците са различни видове, добре е преди да започнете подобно лечение, да се консултирате със специалист. Кой е най-подходящ за вашето състояние?

Пясъкът значително затопля тялото, по този начин човек се изпотява, пясъкът успява да му „достави” своите полезни вещества. Чрез потта човекът отделя онова, което не му е нужно – пясъкът абсорбира отделилия се секрет.

Първите процедури са съвсем кратки – не повече от 10 минути, но с продължаване на лечението, времето се удължава. У нас много малко хора са запознати с тази терапия, но тя е много използвана в Русия, Франция и Италия.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати