ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Лекарство против астма лекува диабет

Лекарство против астма лекува диабет

MarianaMariana
Джедай
1432764214
Диабет
Акумулаторен масажор за глава
Практичен аксесоар за вашия дом:
Акумулаторен масажор за глава
60.00 лв.
Виж ››

Има два начина за пускане на нови лекарства на пазара. Единият е да се разработят принципно нови лекарства, да се вложат стотици хиляди долари в разработването им буквално от нула, и след това ако успеят да преминат успешно всички клинични тестове и изпитания на доброволци тези лекарства достигат до нас.

Другият начин е да се открият неподозирани до този момент свойства на вече съществуващ лекарствен препарат. Много често фармацевтичните компании се спират на този вариант, защото е значително по-евтин.

Според проучване публикувано в медицинския журнал „Природна медицина“ едно позабравено лекарство използвано за лечение на астма и афти може намали значително риска от развитие на диабет при хора с наднормено тегло.

Клиничните изпитания върху мишки са показали, че гризачите, които са приемали препарата amlexanox по-известен като Афтазол, са загубили значителна част от надорменото си тегло, регулирали са производството на инсулин в кръвта си и дори са подобрили чернодробната си функция.

Опитни мишки

„Предимството при използването на това лекарство е неговата относителна безопасност. Разполагаме с много точни данни за страничните му ефекти благодарение на дългогодишната му употреба. Това ни дава една рядката възможност да пренасочим употребата на лекарството от лечението на едно заболяване към лечението на друго.“, е мнението на Д-р Алан Салтиел, професор и директор в Института за изследване на живота към Университета в Мичиган.

Лекарствения препарат разпространен в САЩ и Япония блокира действието на два гена, които се свързват с възпалителните процеси в черния дроб при затлъстяване.

Учените смятат, че лекарството предизвиква промяна в клетките, като ги карат вместо да задържат излишните калории да ги изгарят, както показва и повишената телесна температура на лабораторните мишки. По този начин те по естествен път нормализират и регулират нивата на инсулин в организма си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати