Бялото течение може да доведе до стерилитет

Вагинални инфекции
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Има много жени, които през живота си са страдали от бяло течение – това е прекалено обилна вагинална секреция, която може да се забележи по дъното на бикините.

Някои жени се срамуват да отидат на преглед при специалист, който да постави правилната диагноза и да предпише правилните медикаменти. Ненавременното лекуване на бялото течение обаче може да доведе до стерилитет.

Не трябва да се пренебрегват сигналите на организма. Бялото течение е симптом на възпалителни процеси, които протичат в половата система.

Гинекологични прегледи

Ако обаче течението се появява за един-два дни в месеца, не е гъсто и няма цвят, това е напълно нормално за женския организъм. Понякога то може да се появи след любовния акт, често се появява един-два дни преди цикъл.

Бялото течение може да се появи и като реакция на организма към стресова ситуация. Но ако то е гъсто, с неприятна миризма и белезникаво-жълтеникав цвят, задължително жената трябва да се прегледа.

Ако течението е съпроводено и с парене и неприятен сърбеж при уриниране и полов акт, прегледът е наложителен.

Бяло течение

Ако жената не се лекува, след като има изброените неприятни симптоми, рискът да не може да забременее е много голям. Ако сперматозоидите попаднат във възпаления участък, бактериите там могат да ги убият.

Ако бялото течение не се лекува навреме, инфекцията може да се качи нагоре и да засегне яйчниците, маточните тръби и дори маточната шийка.

Всички тези органи са важни за зачеването и износването на бебето, затова не трябва да се допуска проникване на инфекция в тях.

Затова при първите симптоми на прекалено странно и гъсто течение жената трябва да вземе спешни мерки, ако възнамерява някога да става майка.

Ако жената има бяло течение, препоръчително е да се посъветва с гинеколога си относно евентуалното лечение на партньора си.

Бактериите могат да бъдат предадени и на мъжа, а това може да доведе до проблеми с половата му система.

Така че премълчаването на симптомите може да доведе както до физиологични усложнения, така и до проблеми във връзката на партньорите.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати