Точков масаж при настинка и грип

Масажи
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

По нашето тяло съществуват активни точки, които могат да активизират чрез способите на китайската медицина функционалното състояние на имунната система. По този начин те са в полза при борбата с някои простудни заболявания и грип. Въздействайки върху тях постига общо укрепване на организма.

Настинката, прерастваща в грип, представлява остро инфекциозно заболяване. То се изразява в повишена температура, кашлица, главоболие и болки в мускулите. За да се справим с тези симптоми, най-добре е да се доверим на изпитаните китайски методи и да активизираме трите точки за борба с грипа, като по този начин помогнем на организма по-бързо да се справи с това болестно състояние. Ето кои са тези точки:

„Среща с храма” - ИН`ТАН

Грип

Това е мястото, където се концентрира подсъзнанието. Активната точка се намира между веждите. Анатомичните структури, реагиращи рефлекторно при въздействие върху нея, са нос, синуси, нерви на лицето. Основните ѝ функции са две. На първо място тя въздейства на носа. Дишането през него осигурява подготовка на въздуха за неговото навлизане в белия дроб, т.е. – пречистване на въздуха от прах, бактерии, затопляне и овлажняване на въздуха, когато е сух.

Въздухът въздейства на носната лигавица, което рефлекторно стимулира централната нервна система. Дишането през устата вреди не само на имунитета, но натоварва и нервната система. От друга страна прилагането на точков масаж в тази зона действа благоприятно на синусите, като ги затопля, овлажнява и пречиства вдишвания въздух. Препоръчва се при главоболие, синузит, хрема, бронхиална астма и за успокояване на психиката.

„Място, откъдето носът най-напред усеща благоуханието” - ИН`СЯН

Точков масаж

Тази активна точка се намира до браздата между носа и устния ъгъл, срещу средата на страничния ръб на крилото на носа. Под нейно въздействие се активизират няколко анатомични структури: нос, синуси, лицеви нерви. Масажът предизвиква отпушване на запушен нос, използва се за лечение на грип, хрема, намалено обоняние и др.

„Бисерен нефрит” - СЮАН`ДЗИ

Активната точка се намира в центъра на дръжката на гръдната кост, на един напречен палец под яремната ямка в основата на шията. Въздейства върху гръдната кост, тимуса, трахеята, бронхите.

Това е от огромно значение, тъй като тимусът произвежда лимфоцитите в човешкия организъм и взаимодейства с жлезите с вътрешна секреция. От него зависи имунитетът на организма. Трахеята и бронхите пък овлажняват и пречистват въздуха по пътя към белите дробове.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати