Японките са най-застрашени от слънчево изгаряне

Слънчево Изгаряне
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Слънчевите бани са едно от най-приятните занимания, когато дойде лятото. Освен приятен загар на кожата, обаче, могат да се получат различни нежелани проблеми – от не толкова опасните лунички до рак на кожата. Оказва се, че голяма част от хората пренебрегват тези опасности и не се грижат за себе си.

Специалистите непрекъснато напомнят, че е важно да се използва плажно масло, както и че не е добра идея да се стои под слънчевите лъчи между 11 и 16 часа. Оказва се, че японките са най-потърпевши от изгаряния – това сочат резултатите от ново изследване на Glossbox.

В проучването са участвали общо 13 831 човека. Анкетираните са от Германия, Великобритания, САЩ, Швеция, Япония и Франция, а 99 на сто от всички проучвани са жени.

Анкетираните са попитани дали им се случва да изгарят през летните месеци – две трети от всички участници в проучването казват, че лицето им изгаря поне веднъж през сезона за плаж.

Германките са привърженички на солариума – при тях изгарянията са най-рядко срещани, едва десет на сто пострадват от този проблем, а 70 % признават, че са посещавали солариум.

Кожно Изгаряне

Британките се отличават от всички останали с навика си да използват слънцезащитни продукти. След тях се нареждат американките – дамите от САЩ също са доста предпазливи. Над две трети от анкетираните, около 68 на сто, си признават, че предпочитат да се излагат на слънчевите лъжи между 11 и 15 часа.

Три четвърти от французойките пък споделят, че се чувстват по-секси, когато имат приятен бронзов тен. Оказва се още, че предпазването на косата е сред най-сериозните проблеми – половината от жените във Франция си купуват продукти, с които да защитават косите си.

Шведките също са привърженички на слънцезащитните продукти за коса – 49 на сто се интересуват какви продукти има на пазара и си купуват от тях. И макар, че цели 96 % от японките се опитват да избягват слънчевите лъчи, оказва се, че именно те изгарят най-много. 93 на сто от японките слагат защитни продукти и на косата си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати