Народни рецепти за прочистване на дихателните пътища

Карамфил
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Белите дробове и бронхите ни постоянно страдат заради замърсения въздух, който дишаме. Когато към това се прибавят сезонните промени – това са ниските температури, мъглата, вирусите през студените месеци, положението може значително да се усложни.

За да прочистим дихателните пътища, можем да използваме добре познати бабини илачи – предлагаме ви няколко рецепти, които можете да си приготвите при подобен проблем.

Черната ряпа е добър избор за тази цел – трябват ви няколко от тях. Обелете и изчистете кората, след това ряпата се настъргва на ренде и се изцежда с ръка – необходим е само сокът.

После към него се добавя и пчелен мед, за да се подслади хубаво – сиропът се изпива преди сън. Вече добре изцедените парчета ряпа могат да се направят на компрес – сложете ги в подходяща памучна кърпа и ги наложете на гърдите, после завържете гърдите с вълнено парче плат. Този компрес трябва да стои цяла нощ.

Бял дроб

Друга рецепта за прочистване на дихателните пътища включва отново мед, но този път комбиниран с няколко различни подправки. Сложете половин килограм мед в подходящ съд и го разтопете на водна баня. След като се втечни, добавете към него по 50 г от следните миризми – счукан карамфил, канела, индийско орехче. Сместа се обърква до уеднаквяване и се приема по 1 ч.л. преди хранене.

За следващата рецепта ще ви трябва козе мляко и борова смола. Смолата да бъде с диаметър около сантиметър – сложете я в предварително загрята ½ ч.ч. мляко и разбъркайте. Тази смес се изпива преди сън, като едновременно с това е хубаво да се направи разтривка.

Последното ни предложение е за тибетска рецепта, която ще ви научи да вдишвате и издишвате правилно. Започвате като вдишвате бавно – усетете как долната част на белите дробове се пълни с въздух, коремът се издува, раменете се издигат нагоре.

Издигнете се на пръсти, задръжте дъха си възможно най-дълго време, после се отпуснете на цяло стъпало, като едновременно издишвате и прибирате корема. Смята се, че около 15 подобни вдишвания на ден са достатъчни, за да преодолеят проблема с дихателните пътища.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати