ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народната медицина при безплодие

Народната медицина при безплодие

салвия

Безплодието е много обезпокояващ и деликатен въпрос, особено за жените. Векове наред народната медицина е доказала своето благотворно въздействие върху този проблем. Ако безплодието на жената не е предизвикано от сериозно заболяване, можете сами да си приготвите отвара от долуизброените билки, за които се счита, че са особено полезни при женско безплодие:

1. Живовляк - представлява многогодишно тревисто растение, което се среща най-вече по сухите тревисти региони и по пасищата. От него се използват както листата, така и семената. В случай на безплодие се прави запарка от семената, която е подходяща както за жени, така и за лекуване на безплодието при мъже. Тази билка е ценена дори и в азиатската народна медицина.

2. Градински чай - Тази билка е позната и като салвия. Преди цъфтежа ѝ се обират листата и връхчетата, които се изсушават. От тях се прави запарка, която действа добре при безплодието на жените. В Древен Египет след воденето на изтощителни войни, дали много жертви, жените са били задължавани да пият отвара от градинския чай. Може да бъде намерен в дивата природа или да си го закупите от аптеката.

3. Ортилия - От тази билка също се прави запарка, която трябва да се пие 3 месеца. Приемането ѝ се прекъсва по време на менструация.

Забременяване

4. Женско биле - Представлява многогодишно тревисто растение, разпространено най-вече в Северна България. От него в народната медицина се използват корените и подземните разклонения. Те се изваждат през пролетта или есента и след измиване се обелват и се изсушават на сянка. От тази подправка се слага 1 с. л. в 500 мл вода, която се слага да ври за около 10 мин. Пие се по 1/2 ч. ч. преди хранене 4 пъти на ден.

5. Цветове от роза - Няма значение какъв цвят има розата, важното е че тя е много богат източник на витамин Е, за който се знае, че е необходим при лечение на безплодие. Цветовете се събират, изсушават и от тях се прави запарка, като на 10-тина цветни листенца се слага около 200 мл вода. Този начин на лекуване на безплодие както при жените, така и при мъжете, е разпространен в народната медицина на повечето държави по света.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати