Рецепта за прочистване на червата от отрови

Пречистване на червата

Можем да пречистим организма си с помощта на ленено брашно. В организма, и по-конкретно в червата на всеки човек, има около 15 килограма отрови, които са се натрупали от неправилното хранене и недостатъчно качествените храни. Именно затова системното пречистване на организма е особено важно – по този начин ще поддържаме тялото си здраво и ще бъдем във форма.

Представете си колко храна и течности минават през организма ни само за месец, а помислете колко много преминават през нас за 70 години. Затлачените с токсини черва могат да ни причинят много главоболия от здравословен характер – възможно е да се развият бъбречни проблеми, наднормено тегло, диабет и пр.

Има доста начини, чрез които да изчистим организма си – можете да си приготвите отвари от различни билки. Но далеч по-лесна е рецептата за изчистване на шлаките от червата с ленено семе или с ленено брашно.

Този очистителен режим ще пречисти червата ви само за двайсетина дена, а за изпълняването на самата рецепта не ви трябват кой знае колко сложни продукти.

Снабдете се с ленено брашно, а ако не можете да намерите, купете си семена от лен. След това можете да ги смелите у дома на ситно. Ето и каква е рецептата за пречистващия режим:

Рецепта за пречистване на червата

През първите седем дена от пречистването използвайте всяка сутрин вместо закуска по една супена лъжица от брашното (или смляно ленено семе), което да добавяте в точно 100 г кисело мляко. Правете това всяка сутрин, като е важно да не хапвате друго за закуска. Втората седмица повторете процедурата, като тук разликата е, че лъжиците ленено брашно или семе се увеличават на 2 с.л. всяка сутрин, но количеството на млякото се запазва същото.

Последната трета седмица лененото брашно отново се увеличава с една лъжица, тоест стават 3 с.л., като през последните седем дни слагате лененото брашно в повече кисело мляко – 150 мл.

Изпълнете рецептата точно и ще се уверите, че тази съвсем елементарен режим ще ви помогне в изчистването на организма от натрупаните токсини. Не е необходимо да повтаряте режима, след като преминат трите седмици – достатъчно е да го правите един път в годината.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
15.09.2018 17:31
А протеин може ли да слагам в млякото.
0
0
Sting
Sting
12.08.2015 09:33
Трябва да смилате лененото семе или то е безполезно от хранителна гледна точка. И дори и смляно то все пак може да е опасно, защото то преминава през нещо, наречено екстракция с разтворител. Това означава, че разтворител се смесва с лененото масло, за да се свърже с токсините и да ги извлече от маслото. Това се прави, защото лененото семе съдържа малки количества цианид. А когато лененото семе се обработва, съществува възможността цианидът да се освободи в маслото, да го замърси и да го направи токсично за тялото. Освен това лененото масло не е наситено, което означава, че то може лесно да граняса, особено когато бъде нагрято за детоксикираща обработка. То може да граняса дори и преди да достигне рафтовете в магазина за здравословни продукти. А вие не искате в тялото си гранясало олио, което може да е силно токсично. Дори в едно изследване, плъховете на които давали загрято олио развили увреждания на черния дроб, независимо от химическите качества на маслото.
0
0
sting
sting
12.08.2015 09:32

в естествената си форма семената на растението лен не правят нищо за вас. Тялото ви не е изградено така, че да ги усвоява. Например, знаете ли какво е илеус? Това е когато червата ви са запушени и не можете да се изходите нормално. Това се случва и когато ядете обработено ленено семе. Изследвания с животни показват, че прекаляването с ленено семе може да причини недостиг на въздух, учестено дишане, слабост или трудности при вървенето, а може да причини и припадъци и парализа.
0
0
Аааааа
Аааааа
09.08.2015 21:40
Лененото семе е токсично. Не трябва да се приема повече от лъжица на ден!
0
2
Химик
Химик
05.03.2016 09:47
Токсините са в главата ти, дръж ги там и не ги пускай под формата на коментари, да не замърсяваш виртуалната среда
0
0
Георгиева
Георгиева
04.08.2015 11:27
За закуската разбрах, че не трябва друго да се приема , освен лененото брашно с млякото, но след това храним ли се през деня, обядваме, вечеряме?
1
0
Гергов
Гергов
04.08.2015 18:13
разбира се, само закуската трябва да е кисело мляко с ленено семе
0
0