Как овулацията променя жената

Жени
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Всеки месец в организма на зрялата жена се наблюдават хормонални промени, характерни само за нейното тяло. Не е безизвестен фактът, че през 28 – 30 дни настъпва менструацията на жената, а само две седмици по-рано е била налице и нейната овулация. Това е и моментът, в който тя може да забременее.

Овулацията обикновено се наблюдава между 12-14-16 ден след първия ден на последната редовна менструация (ПРМ). Тя представлява процес, при който от единия яйчник се отделя полово зряла яйцеклетка, годна за оплождане. Тя попада в маточните тръби на жената, и ако настъпи оплождане, то това се случва именно там.

Интересно е обаче как този процес на отделянето на годната за оплождане яйцеклетка може тотално да промени женското тяло. Този уникален момент от няколко дни променя нивата на хормоните в организма ѝ, така че са налице и отражения върху мозъка, поведението и външния вид на жената.

Това са думите на д-р Карол Гнатук, Професор по акушерство и гинекология в Медицинския център на Хърши, Пенсилвания.

Забелязали ли сте как лицето Ви променя своят цвят и става по-зачервено от обикновено? Това се дължи на по-високите нива на хормона естроген по време на овулацията. А той, от своя страна, предизвиква разширяване на кръвоносните съдове. Разбира се невинаги тези промени се забелязват с невъоръжено око, но са факт, категорични са специалистите.

Хормоналният пик през първата половина на менструалния цикъл кара жените да бъдат и по-игриви и да имат повишен сексуален апетит. Така природата подпомага създаването на потомство, за да се възползват хората от плодотворните дни на месеца.

Овулация

Малки проучвания посочват още как през периода на овулация жените стават по-секси и неусетно изпитват желание да носят по-секси дрехи.

Промените, които настъпват по време на овулацята на жената, са такива, че я карат да търси определен тип мъже. Често това са мъжкари, които по някаква причина привличат вниманието на овулиращата жена.

Много интересно проучване от 2010 година допълва картината с още едно много интересно откритие. Учените установили, че жената по време на овулаторния период инстинктивно избягва да говори с баща си или друг член на семейството от мъжки пол. Тук отново природата показва своя характер, предпазвайки от кръвосмешателство.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати