Как да съкратим времетраенето на менструацията?

Менструация
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Продължителността на месечния цикъл при жените варира, но средно продължава между пет и седем дни. Това е изключително стресиращ и досаден период. Цикълът възпрепятства повечето от приятните неща за вършене в живота. Ето защо може да приложите някои от триковете, които могат да го накарат да спре по-бързо. Ето как:

Хранене

Малките промени в начина на хранене могат да окажат огромно влияние върху месечния цикъл. Включете в режима си големи количества билков чай. Той намалява кървенето и успокоява кръвообращението. Освен това билковият чай има обезболяващ ефект. Той потушава коремните спазми.

Упражнения

Спорт

Въпреки че повечето дами смятат за противопоказно да тренират по време на месечен цикъл, това изобщо не е така. Физическата активност намалява цикълът и дори може да го спре. Изтощителните упражнения не са сред най-препоръчителните, но едно стабилно натоварване може да прекрати периода доста по-рано от очакването.

Оргазми

Оргазъм

Оказва се, че оргазмите изтласкват кръвта по-бързо извън тялото. Те предизвикват спазми в малкия таз и гениталиите и свиват тъканите, което, от своя страна, води до преждевременно спиране на цикъла.

Заложете на превръзките

Ако използвате тампони, може лесно да се заблудите, че цикълът е към края си. Те попиват част от кръвотечението, а другата част оставят вътре в тялото. Понякога това става причина той да продължава повече време.

Акупунктура

Акупунктура

Правена по правилния начин, акупунктурата намалява интензитета и продължителността на цикъла.

Противозачатъчни

Приемът на противозачатъчни таблетки регулира цикъла и той идва и спира по часовник. Ако менструацията ви е прекалено продължителна, то това е най-добрият начин да го регулирате и вкарате в определена норма.

Витамин С

Витамин C

Един от най-старите бабини съвети за контрол на цикъла се свързва с приема на ударна доза витамин С. Това наистина може да го забави или спре, но не е от най-сигурните методи, тъй като може да се окажете в цикъл в най-неподходящия момент. Предозирането с витамин С води до сериозни последствия за организма и не трябва да се прави често.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати