ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»За многобройните ползи от активния въглен

За многобройните ползи от активния въглен

активен въглен
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

В нашето съвремие се появиха какви ли не чудодейни съставки, които, ако вярваме на рекламите, могат да ни направят по-слаби, по-млади, по-здрави. Но не и по-умни, особено ако платим цяло състояние за поредното мазило, за което някоя плеймейтка казва, че ползва.

Има обаче една съставка, която се ползва още от времето на нашите баби и е доказано, че действа почти за всичко. Това е активният въглен. Той е универсален антидот и в благодарение на многобройните си ползи се препоръчва усилено дори и от лекарите.

Както казахме, ползите от активния въглен са много – от сваляне на нивата на лошия холестерол, през избелване на зъбите, та дори до лечение на тежък махмурлук.

Малко са хората обаче, които имат на идея какво точно е активният въглен. Това е фин черен прах, изработен от кости, черупки от кокосови орехи, торф, нефтен кокс, въглища и стърготини. Той се приготвя чрез обработка на много висока температура. Активният въглен не трябва да се бърка с брикети от дървени въглища, които използвате, за да запалите вашето барбекю.

Съставката работи в наша полза, като успешно извлича токсините и химикалите, натрупани в организма. Порестата структура на активния въглен има отрицателен електрически заряд и така привлича позитивно заредени молекули, като токсини и газове. Това помага за улавяне на токсините и химикалите в червата и изхвърлянето им извън тялото, тъй като той не се абсорбира от организма.

ползи от активен въглен и прилжоението му за избелване на зъбите

Активният въглен може да се свърже с различни лекарства и токсини. Точно и затова се използва като антидот срещу много натравяния и предозиране с химически субстанции.

Още повече, съставката може да спомогне за подобряване на бъбречната функция чрез елиминирането на токсичните отпадъчни продукти, натрупани във важните органи. Това може да е полезно при случаи на бъбречно заболяване, но са необходими повече изследвания в тази насока.

Активният въглен може да помогне за намаляване на нивата на холестерола. Той успешно се свързва със съдържащите холестерол жлъчни киселини и това помага на тялото да се отърве от тях.

Проучванията показват, че активният въглен успешно ограничава производството на газ в тялото, филтрира консумираните вредни съединения, премахва алкохола в кръвта, като по този начин бори махмурлука, лекува акне и дори избелва зъбите, като абсорбира плаката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати