Недостигът на витамини намалява либидото

Либидо

Макар че пролетното време се опитва да не ни разглези само с високи температури, факт е, че пролетта вече дойде. Със затоплянето на времето започват да се събуждат и различни желания в човек. Оказва се, че нежеланието да бъдем интимни с партньора си може да се дължи на недостиг на някои витамини.

Сега е времето, през което можем да се възползваме от всички зеленчуци, плодове и др. пресни продукти, които излизат на пазара, и да си набавим нужните витамини.

По този начин няма да позволим намаляване на сексуалното желание, категорични са специалистите. Освен това ще бъдем здрави и ще имаме тонус, който, както знаете, понякога намалява през ранната пролет.

Кои витамини за какво отговарят и на какви храни трябва да наблегнем?

Сексуални проблеми

- Витамин А – консумацията на продукти, които го съдържат, ще ви помогне да подобрите и удължите ерекцията. Той играе важна роля за производството на тестостерон и естроген, така че не го подминавайте. В менюто ви трябва да включите млечни продукти, яйца.

- Витамин В – той регулира функцията на половите хормони и ще ви помогне да се чувствате по-жизнени, защото дава енергия. За да си набавите достатъчно количество от витамина, наблягайте на плодове, ядки, броколи и не на последно място – на зърнени храни.

- Витамин С – той действа еднакво и при двата пола – стимулира сексуалното желание. Добре е да знаете, че това не е единственото благотворно влияние, което има витаминът. Той подобрява имунитета, затова е добре да консумирате храни, които го съдържат. Такива са плодовете касис и боровинки, както и картофи, чушки от зеленчуците.

Зеленчуци

- Витамин Е също не бива да бъде оставян на заден план, защото много е важен за либидото. Той има съществено значение за формирането на половите хормони, а експертите са категорични, че когато отсъства от организма, това предизвиква намаляване на сексуалното желание. В менюто ви трябва да присъстват мляко, сардини, риба тон и др.

Не забравяйте, че липсата на витамини може да бъде опасна, при това не само за сексуалното желание. Трябва обаче да бъдете внимателни и да не допускате предозиране, тъй като и това крие своите рискове.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати