ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Какви бижута да изберете за сватбата си

Какви бижута да изберете за сватбата си

Какви бижута да изберете за сватбата си

Всяка жена, решила да се венчае за любимия, планира много внимателно всеки елемент от своята сватба. През музиката, менюто за гостите на сватбата и мястото, до най-важното – визията си. Освен на булчинската рокля, много дами отделят изключително много внимание на сватбените бижута, които ще завършат бляскавата визия.

Много млади невести изпитват сериозни затруднения в избора на бижута за сватбата. Обикновено жените си задават куп въпроси, а ние сме подбрали най-често задаваните - и техните отговори!

Колко скъпи трябва да са халките ви?

Има едно неписано правило – 3% от бюджета за сватбата. Все пак това зависи много от финансите, с които разполагате. Ако искате пръстените ви да са от по-скъп метал или да бъдат специално изработени за вас, имайте предвид, че ще трябва да заделите повече.

Какво бижу да изберете, ако роклята е чисто бяла?

Известно е, че на бялото му отива всичко. Така че, при избор на бижу за сватбената бяла рокля, съобразете се най-вече с цвета на вашата кожа. Сребърните бижута много подхождат на дамите с по-светла кожа, докато златните отиват на булките с по-тъмна.

От какъв материал да са сватбените халки, ако имате алергия към металите?

Бижута за сватба

Много дами, а и господа, имат чувствителна кожа, върху която не могат да носят всякакви бижута. Голяма част от алергичните реакции са в резултат на металите мед и никел, които се срещат в някои метални сплави, най-вече при нискокачествените материали.

Най-малък риск от алергична реакция носят жълтото злато и платината. Тези два метала обаче са скъпи. По-нискобюджетният вариант е титанът (без примеси). Ако носите други бижута на сватбения си ден, нека това да са перли, тъй като рискът от алергични реакции при тях е сведен до минимум.

Класика или модни трендове – това е въпросът?

Представете си, че разглеждате сватбените албуми след 50 години заедно с внуците си. Едва ли искате те да ви иронично питат: Какво си мислила, когато си избрала това?

Знаете добре, че модните тенденции идват и си отиват изключително бързо. Нещо, което е било модерно в деня на вашата сватба, едва ли ще бъде такова след една година, да не говорим и за по-голям времеви диапазон. Затова най-добрият съвет е да заложите на класически бижута. Така, когато разглеждате снимките си след време, няма да съжалявате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати