Перфектният булчински букет! Кои са най-добрите комбинации цветя

Цветя за булчински букет

Всяка жена си представя сватбата си. Как минава пътя до олтара, където я чака нейният избраник. Облечена с бялата сватбена рокля на мечтите си. Чувствайки се по-красива от всякога. Да, сватбите и подготовката им са сред най-вълнуващите събития в живота. И колкото повече големият ден наближава, толкова повече се сещаме, че сме пропуснали да изясним в главата си детайлите за най-важния аксесоар. Не, не обувките. Букета за сватбата!

Булчинските букети са истинско предизвикателство за всеки флорист, защото това е шансът въображението им да се развихри. Замисляли ли сте се обаче как си представяте цветята, които ще държите в ръцете си в най-важния ден от живота ви? Популярни са няколко вида цветя за булчински букет.

Сред тях, разбира се, са розите. Отдавна те са смятани са символ на любов и красота. Често използвани и като метафора за емоциите и страстта към любимата. Популярни за сватби са няколко вида рози: класическата, която ще видите във всеки цветарски магазин, мини рози и градински рози, които изглеждат (и струват) скъпо, отличават се и с невероятния си аромат и пухкав, отворен цвят.

Лалетата са също популярна опция като цветя за сватбен букет. Те биха били подходящи за пролетна сватба, а невероятната палитра, която предлагат, ще отива на всеки стил. Хортензиите също са особено популярни и изключително красиви сами по себе си. Най-често те са бели, сини, розови или лилави. Божурите са особено предпочитана опция през последните години. Те са изключително нежни, излъчват стил и френска класа.

Булчински букет

Не е на заден план и въпросът за комбиниране на цветята. Макар и всички да са красиви, не всяко цвете отива с всяко. Всичко зависи от сезона на сватбата и нейния стил, както и личните ви предпочитания. Ако си представяте горска сватба, можете да подходите разчупено и да комбинирате градински рози в бяло с повече зеленина. Ако сте особено екстраваганти, към картината можете да добавите и сукуленти (пустинни рози) и магарешки бодил.

Ако сватбата е пролетна, можете да комбинирате всякакви цветя за булчински букет. Ако си представяте букета си цветен, изберете пъстри фрезии, лалета, зюмбюли и нарциси. Ако си го представяте в светлата гама, отново можете да изберете комбинация от бели лалета и фрезии, заедно със стилна зеленина по избор на флориста ви.

Божурите пък можете да комбинирате с пустинни рози, момини сълзи или мини рози на стрък. Често обаче божурите са достатъчни сами по себе си. Особено ако комбинирате с разцъфнали, полуразцъфнали и такива, които все още са на пъпка.

Розите пък можете да комбинирате с лилии, особено когато сватбеният букет е в гамата на розовото или бялото. Ако е бял, задължително добавете допълнителна зеленина или ситни бели цветя на стрък.

Красив сватбен букет

А ако си представяте сватбата си по-младежка, по-лятна и по-фриволна или пък просто отива на стила ви, можете да изберете и букет от полски цветя. По правило – колкото по-пъстър, толкова по-красив е той. А правила за комбинациите няма. Всяко цвете отива с другото.

С полски цветя и зеленина може да комбинирате и хортензиите. Те си отиват със ситни маргаритки, фрезии, момини сълзи, сукуленти, лилии. И помнете: докато конкретна представа в главата ви е важна, изслушайте и флориста си. Доверете се на такъв, който има опит със сватби, може да ви представи портфолио с изработените поръчки, а те допадат на стила ви.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати