Бременност през лятото - за какво да внимавате?

Бременност през лятото

Ето с какво трябва да внимавате, ако лятото вече почуква на прага ви, а вие сте в напреднала бременност. Предлагаме ви съвети при лятна бременност.

1. Внимавайте с разходките през лятото

За разлика от зимната бременност, която не предразполага към много разходки, лятото буквално ни призовава да се полюбуваме на слънчевите лъчи и да излезем навън. Имайте предвид обаче, че слънчевите лъчи са полезни единствено ако им се наслаждавате рано сутрин или привечер. Никак не е препоръчително да излизате на разходка в интервала от 11 до 17 ч. Обърнете внимание и какви температури показва термометъра ви, защото често през най-топлите летни дни дори и в 19 часа може да се окаже прекалено горещо за вечерните ви разходки.

2. Използвайте подходящо облекло

Лятна бременност

През лятото всички ние страдаме от обилно потене, което важи в пълна сила и за бременните жени. Избирайте по-леки и тънки дрехи за бременни, когато подбирате с какво да излезете навън и в никакъв случай не забравяйте да си сложите лятна шапка на главата. Можете да използвате и слънцезащитен чадър. Той е за препоръчване при лятна бременност.

3. Използвайте подходящи обувки

Често срещан проблем при лятната бременност е подуването и отичането на краката на дамите. Когато предприемате разходки навън задължително обувайте възможно най-удобни обувки, които са на равна подметка. Най-добре е да се сдобиете и с ортопедични стелки за максимален комфорт. След като се приберете, поставете ходилата си в леген с хладка вода за известно време, а когато си лягате, ги придържайте по-нависоко с помощта на възглавница. У дома можете спокойно да ходите боси.

4. Използвайте подходяща козметика

Знаем, че има специална козметика за бременни жени, която предпазва кожата ни от предстоящото ѝ разтягане и съответно от появата на стрии. През летния сезон обаче не забравяйте да нанасяте и слънцезащитни кремове винаги когато излизате навън.

5. Пазете се от дехидратация

Дехидратация

Ако сте в напреднала бременност и пикочния мехур е започнал вече да ви тормози, карайки ви да посещавате тоалетната само през няколко минути, то сигурно ви е хрумвало, че трябва да сте предпазливи с приема на течности. През лятото обаче приема на достатъчно течности (вода, чай, прясно мляко, здравословни фрешове) е от жизнено важно значение както за вас, така и за плода ви.

Винаги, когато излизате навън, имайте под ръка шише с вода, за да можете да утолявате жаждата си във всеки един момент. Това е особено важно за лятната бременност. Която иначе е прекрасна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати