Как да имаме пълноценна връзка според Дънов

Любов

На един от най-често задаваните въпроси: Как да имаме пълноценна връзка? , отговаря духовният учител Петър Дънов в своята беседа относно емоционалните отношения между мъжа и жената.

Едно от важните неща, когато имате връзка, е да не затормозявате своя партньор със своята любов. Не е нужно Този, когото обичате, да знае какви чувства имате към него. Важно е да го чувства.

Обсебвайки някого, ние натрупваме карма. Давайки свобода на хората, ние се освобождава от своята карма. Дайте свобода на половинката си и всичко ще бъде наред.

Най-важният въпрос на живота е любовта. Усвоите и разрешите ли го във своите отношения, ще разрешите всички останали въпроси, от какъвто и характер да са те – личен, обществен, семеен или общочовешки.

Прекалено силните чувства могат да станат проблем в една връзка. Когато мислите само за любимия човек, вие го правите неспокоен, защото с мислите си го контролирате. Опитайте се да го оставите свободен и да му мислите само доброто.

Влюбване

Пълноценната връзка се характеризира с една дума – Любов. Тя е глуха за всички лоши и обидни думи. Сърцето на любящия човек не може да бъде огорчено, умът му помрачен или душата смутена.

Когато влезете в една връзка, се натъквате на една ужасна гама, от която всички страдат. Който се впусне във влюбването, трябва да знае, че ще мине през тази гама на смъртта.

За целта трябва будно съзнание, за да мине през нея, да научи нещо и да излезе. Ако не се чувства подготвен, по-добре да не се захваща с това.

Обич

За да постигнете истинска емоционално стабилна връзка, ви е нужна само любов. Тя от своя страна не е се състои в жертвата. Любовта изисква нещо повече от жертва, тъй като сама по себе си жертвата е само закон за изкупване на нашите грехове.

С времето любовта намалява. Това е така, тъй като любовта сама по себе си е чиста, но съдовете, в които се излива, не са еднакво чисти.

Някои казват, че любовта не е трайна. Това е така, тъй като е толкова силна, че ако се застои, човек не би могъл да устои на нейните вибрации.

Всеки сам дава формата как да бъде обичан. Както обичаш, така ще обичат и теб. Както постъпваш, така ще постъпват с теб.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати