Как да изберем булчински воал

Сватбен воал

Сватбеният ден за всяка една жена е може би най-важният в живота ѝ. И всичко трябва да е перфектно. Един от многото важни моменти за този ден е изборът на було.

Първото нещо, което виждат гостите и бъдещият избраник, не са роклята и обувките на булката, а нейното лице. Поради това прическата и воалът и се превръщат в най-важното нещо, с което ще направят своето първо впечатление.

Воалът е една своеобразна рамка на лицето на булката и може както да подчертае красотата на чертите ѝ, така и да скрие недостатъците, които иска да прикрие.

Изборът на воал задължително се прави, след като е купена роклята. Те трябва да се съчетават добре. Ако има определена разлика, няма да стои естетически издържано. Много внимавайте с цвета. В повечето случаи всичко изглежда напълно еднакво, но като се приберете у дома и сложите воалa върху роклята, разликата е голяма.

Най-добрите воали за богато украсените рокли са семплите. Ако обаче булчинската ви рокля е семпла, то тя успешно може да се съчетае както с пищен на детайли воал, така и с изчистен.

За дължината на воала също има правила. Така например дългите воали са подходящи единствено с рокли с дълги шлейфове. От друга страна, късите, които покриват само лицето, подхождат само и единствено на по-къси булчински рокли.

След като сте съчетали правилно цвета и дължината на воала с роклята, е добре да проверите дали избраното подхожда наформата на лицето ви. Ако имате овално лице, то вече сте разбрали, че всеки воал и всяка прическа ви стоят прекрасно.

Сватбено було

Ако обаче лицето ви е с формата на квадрат или правоъгълник, изборът ви трябва да се спре на елементи, които да омекотят тази острота. Перфектното було трябва да оформя вълнообразна рамка на лицето. Най-добре е в прическата да присъства и бретон, заметнат на една страна.

Воали, които се закачат в задната част на главата и падат свободно, са перфектни за булките с лице с формата на сърце или триъгълник. За дамите с продълговати лица пък подхождат була, които добавят хоризонтален обем. Прическата не трябва да се вдига прекалено високо, за да не издължава допълнително лицето, и трябва да е съчетана с широка тиара.

Добре е да подберете булото спрямо формата на тялото си. За високите булки подхождат всякакви дължини, но за ниските са подходящи най-вече тези, които са не по-дълги от талията им.

След като сте избрали подходящите рокля и було, е време за прическа. Когато правите пробите, задължително вземете и булото със себе си.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати