Ето какво трябва да правите, за да отгледате интелигентни деца

1 от 5 Снимки

1. Музикални уроци


Моцарт е най-видният пример, че музиката задейства мозъчната активност. Според проучванията децата, които са посещавали музикални курсове са по-интелигентни от децата, които така и не се научават да различават тоновете. Като по-възрастни музикално образованите хора се справят по-лесно с напрежението и по-лесно се издигат в професията;

Малцина са децата, които се раждат с високо IQ и спестяват на родителите си грижата около тяхната интелигентност. В повечето случаи ученето е активен процес, в който по равно участват както малчуганите, така и техните родители.

Мозъчните тренировки трябва да залягат всекидневно в ежедневието на децата, казва педагогът Даниел Койл в книгата си Шифърът на таланта. Но освен самите деца усилия трябва да полагат и техните родители.

Негово изследване е показало, че децата, чийто ден преминава в гледане на анимационни филмчета и видео игри, разбират с между 6 и 8 думи по-малко от техни връстници, които не прекарват толкова време пред телевизора или компютъра.

Според изследванията има няколко основни правила, които родителите трябва да следват ежедневно, за да развият ума на децата си, като се започва от момента, в който кажат първата си думичка, до тинейджърка възраст.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати