ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Как да почистим загоряла ютия

Как да почистим загоряла ютия

Загорялата ютия ще блесне като нова
Ръчна прахосмукачка с аксесоари-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна прахосмукачка с аксесоари
55.00 лв.
44.00 лв.
Виж ››

Всяка домакиня се е сблъсквала поне веднъж с неприятната ситуация да забрави ютията и тя да загори. Проблемът може да се реши, затова не бързайте да изхвърляте домакинския уред. Ние ще ви дадем няколко лесни как да почистите загоряла ютия.

Оцет

С помощта на оцет можете лесно да изчистите ютията, като за целта прибавете малко от него в една чаша вода. Включете уреда на ниска степен и изчакайте да загрее. Намокрете парцал с течността и леко избършете мястото на изгарянето. Ще видите как с няколко лесни движения и всичко ще е като преди.

Ако мястото на поражението е по-голямо, тогава можете да прибегнете и до алтернативния метод. Навлажнете кърпата с малко оцет, а след това загрейте добре уреда и го изключете. Сложете ютията върху кърпата с оцета и го оставете така за една нощ. На сутринта го избършете със сапунена вода и след това с чист навлажнен парцал.

Домашен сапун

Домашен сапун за почистване на ютия

Този начин е ефективен само ако току-що сте изгорили уреда ви. За целта натъркайте малко от сапуна на ренде и добавете малко вода. Нанесете сместа с помощта на гъба и изчакайте 20 минути.

Сода бикарбонат

Загрейте уреда. Смесете содата с малко вода до получаването на смес с гъстотата на каша. Нанесете я на замърсеното място и оставете да подейства за 10-15 минути. После внимателно избършете с влажна кърпа, а след това и със суха.

Свещ

Восък за почистване

Дори и обикновената парафинова свещ ще ви е от полза за почистване на загоряла ютия. Загрейте леко уреда, а след това внимателно потъркайте със свещта върху гореща повърхност няколко пъти. Охладете го и отстранете останалия парафин с влажна кърпа.

Готварска сол

Солта също ще ви е полезна, ако сте попаднали в тази неприятна ситуация. Изсипете две супени лъжици на някаква повърхност (дъска, картон) и включете ютията, а след това минете няколко пъти по солта, докато изгорялото място не започне лесно да се премахва.

Както и сами се убедихте, винаги има начин да се справите с трудностите в домакинството. Заедно с нашите малки хитринки и съвети вече лесно ще можете да почистите загорялата ютия и тя да светне като нова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати