Домът крие опасности за децата

дете рисува

По-малките деца са изключително любопитни относно света около тях. Иска им се всичко да преровят, но това може да има опасни последици.

Вие можете да предотвратите инциденти у дома, като направите няколко дребни неща, с които да повишите безопасността в семейните покои.

Задавяне или задушаване

Малките деца, които още лазят по земята, виждат всичко на нивото на пода. В повечето случаи, онова което видят, се озовава скоро в устата им.

Проверявайте за дребни неща по пода, направете проверка всеки път, когато установите, че някаква миниатюрна вещ липсва. Проверявайте и масичките за кафе, нощни шкафчета и всяко друго място, до което малките имат достъп.

Отравяне

Поставете ключалки на всички кухненски шкафове, които са на нивото на пода. Това ще елиминира шанса вашите малчугани да се озоват в шкафа и да погълнат или разлеят върху себе си белина или друга отровна течност.

Падане

хранене при децата

Стълбите в къщи биха могли да бъдат особено опасни за децата, особено за онези, които току що са проходили. Те лесно могат да загубят равновесие, в резултат на което да се прекатурят надолу по стълбите и да се наранят сериозно.

За да предотвратите тези ужасни последици, бихте могли да поставите нещо като праг, а в повечето магазини вече се продават и решетки за стълби, направени специално с тази цел.

Токов удар

Контактите са идеалното място с дупки, в които децата обожават да напъхат малки предмети. Купете капачки за всички контакти в къщата. Освен това, дръжте всякакви шнурове на електрически уреди на недостъпни за децата места. Те крият опасност и от задушаване. Децата биха могли да издърпат лампи, горещи ютии, клавиатури и други уреди върху себе си.

Изгаряне

Когато готвите, не позволявайте на децата си да си играят в близост до вас. Уверете се, че са далеч от фурната и от други опасни уреди.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати