ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Здраве и хранене на зодия Рак

Здраве и хранене на зодия Рак

Хранене на рак
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Раците са сравнително затворени в себе си. Те се отпускат истински само в добре позната среда, сред близки хора и приятели. Отзивчиви са и обичат да помагат. Родени са под знака на Водата и влиянието на Луната, което ги прави хора, които обичат да бъдат закриляни и имат нужда от това.

На моменти са доста нерешителни, но пък ако решат да действат, го правят категорично и без капка доза за съмнение. Не можем да не спомене и тяхната дълбока и ранима душевност.

По отношението на здравето Ракът трябва да внимава със стомаха. Всъщност неговата прекалена чувствителност му пречи и именно заради нея доста често Ракът страда здравословно. Основно оплакване на Раците са киселините в стомаха – язва, гастрит.

Салати

Той трябва да се научи да бъде по-малко чувствителен – поне в името на здравето си. Да преживява нещата в по-малка степен или поне да отсява за кое си струва да се преживява и за кое не особено.

Ако иска здравословно да се чувства добре, трябва да си почива активно, когато има възможност и да похапва стимулираща храна. Почивката и сънят са от изключително значение.

Ако има повишен апетит или се храни нередовно, при Ракът може да се появи проблем с жлъчката. Слаби места в организма на Рака са черният дроб, стомахът и гърдите. Колкото по-малко отрицателни емоции – по-добре. Трябва да избягва стресовите ситуации.

Ориз с царевица

Препоръчва се Ракът да се храни с повече зеленчуци, по-леки храни с повече витамини. Зеленчуците могат да бъдат приготвени на пара или като салата. От някои от тях може да се направи и зеленчуков сок.

Добре е за представителя на тази зодия да похапва повече ориз, царевица (особено важно е да наблегне на ориза, тъй като е богат на фосфор). Да набляга на риба и рибни деликатеси и кисело мляко.

Не само зеленчуците, а и плодовете ще помогнат на Рака да бъде здрав и да се чувства добре. За да се отърве от стомашните проблеми, трябва да похапва праскови, ябълки, портокали, грейпфрути, пъпеш.

Ако обича сладко може да си позволи сладолед. Захарта не е препоръчителна – по-добре е да използва мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати