ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Здраве и хранене на зодия Близнаци

Здраве и хранене на зодия Близнаци

Хранене на Близнаци

Всяка част от тялото на човек се свързва с определен знак на зодиака. Близнаци управляват ръцете, раменете и белите дробове. Влиянието на Меркурий прави Близнаците неспокойни и тревожни.

Много от представителите на знака страдат от нервни разстройства. Най-често срещаното оплакване, което се среща при Близнаци, е безсъние. Те също така са склонни да боледуват, когато са стресирани. Те са известни, че обичат нездравословна храна и се хранят, когато са нервни.

Дихателни проблеми

Структурно Близнаците управляват раменете и горната част на ръцете. Вътрешно Близнаци управлява дишането, нервните влакна, тимусната жлеза, белите дробове, трахеята и бронхите. Те са склонни към развитие на бронхит и пневмония. Когато те настинат, настинката преминава в бронхит доста лесно.

Някои от тях са уязвими по отношение на туберкулоза, астма, алергии и анемия. Те могат да страдат от чувствителност към околната среда и заболявания, които засягат ръцете, пръстите на ръцете като като артрит и болки в пръстите. Когато изживеят стрес, има тенденция напрежението, да отиде право към белите им дробове.

Да се научим да се отпускаме

Упражненията често са трудни за Близнаци, освен ако не включват движения като бягане. Близнаците предпочитат да четат хубава книга или да поседят на компютъра, за да посърфират в интернет. Те обичат всичко да е бързо и бързо.

Те обичат приятелите и да общуват с другите. Това е от полза за Близнаците, защото хората им помагат да се отпуснат и да успокоят ума си. От решаващо значение е Близнаците да контролират своето безпокойство, тъй като това може да повлияе отрицателно на тяхното здраве.

Полезните храни

Диета за Близнаци

За Близнаците е полезно яденето на зеленчуци, които съдържат калиев хлорид, който помага на белите дробове и бронхите. Благоприятните плодове и зеленчуци за Близнаци са аспержи, зелен фасул, домати, целина, моркови, спанак, портокали, праскови, сливи, кайсии и див ориз.

Умереността в храненето е много важно за Близнаците, защото те трябва да избегнат стреса и при храненето. Грейпфрут, бадеми, миди, печена риба, ябълки и стафиди са особено полезни за тях и трябва да се включат в техните диети. Ако сте Близнак и страдате от повтарящи се инфекции на дихателните пътища, е добре да добавите маруля и карфиол към диетата си, които са известни при борбата с бронхита.

Близнаците се нуждаят от храни, които поддържат белите дробове и нервната система здрави. Те следва да изключат кофеина и газираните напитки, разбира се, да бягат от тютюнопушене със все сила.

Мозъкът и нервната система на Близнаците постоянно работят, така че те трябва да бъдат сигурни, че включват някои здравословни "храни за мозъка" в диетата си, като Омега-3 мастните киселини, които се намират в рибата, авокадото и орехите.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати