ezine.bg»Статии»За Дома»Премахване лошата миризма от дрехи

Премахване лошата миризма от дрехи

Дебели дрехи

Началото на пролетният сезон предполага, че трябва да сменим зимните тоалети с по-леки и тънки дрешки. Идва ред на пренареждане на гардероба.

Започвате да сгъвате всичко плетено и плътно и да прибирате в шкафа. С изненада установявате, обаче, че изваждайки пролетните дрехи от шкафа, те имат особена миризма.

Миршещи дрехи

Дрехите ви миришат на нещо като застояло, доста неприятно. Сега е въпросът какво можете да направите, за да се отървете от ужасната миризма, която се е впила в тоалетите ви. Единият вариант е да опитате да сложите дрехите на простора за няколко часа. Слънцето и вятърът може и да успеят да ви избавят от миризмата.

Следващ начин е просто да изперете всичко отново – ще ви коства доста работа, но пък миризмата ще изчезне със сигурност.

Гардероб

При прането сложете чашка лимонов сок в пералнята – това ще придаде много приятен и лек аромат на дрехите ви. Ако не искате да пускате дрехите в пералния, накиснете ги в хладка вода и бял оцет.

За по-сигурно, започнете да слагате ароматизатори в гардероба си – има такива, които се продават и то в най-различни варианти. Имате избор от торбички с лавандула или други билки, до различни ароматни кутийки. Ако искате направете си го у дома – трябва ви платнена торбичка и суха лавандула, хвойна, карамфил и др.

Лавандула

Друг начин е отново с помощта на торбичка, но този път в нея слагате сода бикарбонат. Окачате я в гардероба и дрехите ви ще спрат да имат миризма на старо или дори на мухъл.

Това, което със сигурност не ви препоръчваме е да обличате дрехата, без да сте се отървали от миризмата и да я парфюмирате обилно. Макар, че надеждата ви е така миризмата да изчезне, по скоро ще направите мириса на дрехите още по-ужасен и непоносим.

Преди обаче да започнете да се притеснявате за дрехите си, отворете вратите на гардероба и оставете да се проветри. Не прибирайте дрехите си преди миризмата да е изчезнала.

Правете проветряването при всяка смяна на сезона и съответно на дрехите. Хубаво е и да го почистите. Най-честата причина за неприятна миризма е влагата – ако полагате чести грижи за гардероба, ще се отървете от проблема.

Ако дрехите ви са велурени, към тях трябва да имате специално отношение – хубаво е да ги четкате с четка, задължително чиста и с мек косъм. Не бива да оставяте дрехите от велур в найлонови пликове. Прибирайте ги директно в проветрен и сух гардероб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Julli
Julli
24.11.2013 12:00
най-добре първо да минат през пералнята и чак след това да се слагат ароматизатори
2
0