Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Как да се сгъсти каймата?

Как да се сгъсти каймата?

как се сгъстяване на каймата
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.

Каймата е най-добрият помощник в кухнята на всяка домакиня. С каймата могат да се приготвят стотици вкусни рецепти или бързи кулинарни решения, които да запълнят липсата на иновативни идеи.

Рядката кайма обаче се оказва истински враг в кухнята, който може да се появи непредвидено и при най-добрата домакиня. Ето какви съставки обаче могат да ви спомогнат в сгъстяването на каймата:

Картофено нишесте

За да сгъстите своята кайма, то тогава трябва да добавите около 2-3 с.л. нишесте. То веднага ще сгъсти значително каймата, без да увреди нейния вкус. След като я сгъстите, направете картофено пюре и го добавете към каймата за допълнителна гъстота.

Галета

Галетата има функцията да абсорбира влагата изключително бързо, което ефективно ще спомогне за сгъстяването на каймата. Не трябва обаче да прекалявате с количеството на галетата, затова е препоръчително да добавяте периодично по малко до постигане на желаното сгъстяване.

Грис

Подобно на галетата, грисът има свойството да абсорбира влагата. За целта трябва да добавите около една или две шепи грис и да разбъркате добре каймата. След това оставете получената смес да престои за около 20 минути.

сгъстяване на каймата

Притискане на каймата в марля

За сгъстяване на каймата можете да я поставите в сгънат тензух, който да завържете и да поставите в гевгир. Оставете сместа да престои за около половин час така, че да се абсорбира изцяло излишната влага.

Охлаждане на каймата в хладилник

Това е друг изпипан метод за сгъстяване на каймата бързо и сигурно. Ако тя е прекалено течна, то тогава я оставете да се охлади. Престояването в хладилник ще я сгъсти значително, а за още по-бърз ефект, можете да добавите масло или свинска мас.

Биене на каймата

За да сгъстите каймата, то тогава изпробвайте метода на биене. Правете това за около 5 минути, след което влагата трябва да е абсорбирана във влакната. Ако продължава да бъде твърде втечнена, то повторете процедурата. Методът обаче е подходящ за приложение върху не твърде втечнена кайма.

А в тези рецепти може да видите как да си приготвите вкусни рецепти с кайма:

- вкусни кюфтета;

- класическото руло Стефани:

- и тази вкусна мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest