ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Фън Шуй в градината

Фън Шуй в градината

Градина
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
33.00 лв.
Виж ››

Според фън шуй градината е не по-малко важна от останалите помещения в дома. Добрият фън шуй в градината ви ще ви донесе късмет и благоденствие. Добре подредената градина ще донесе допълнителна хармония между обитателите на къщата.

Най-важното нещо е в градината да има разнообразие в комбинация с баланс – това е единственият начин положителната енергия да влезе в градината и да повлияе на вас и семейството ви.

Фън шуй смята, че всички божествени животни – феникс, дракон, тигър, костенурка, трябва да бъдат поместени под една или друга форма в градината. Не бива да оставяте окапали и изсъхнали листа и клони в градината – почиствайте ги редовно. Същото се отнася и за повехналите цветя – това ще се отрази много зле на енергийния поток, както и на здравето на растенията.

За да има пълен баланс на Ин и Ян, необходимо е в градината да има сенчести и слънчеви места. В нея трябва да има различни форми и цветове – така енергията Чи ще може да се „разхожда“ из градината. Бъдете обаче внимателни – острите ръбове, както и у дома, не носят положителна енергия, а по скоро негативна такава. Можете лесно да ги прикриете, като върху тях сложите увивни растения.

Влияние на енергийния поток оказват и цветовете на растенията, които сте подредили в градината си. Желателно е през цялата година в градината да имате цъфтящи цветя – те успешно ще стимулират енергията Чи.

Елфи

Хубаво е да комбинирате и растения с остри и по-заоблени листа. Цветята с бодли също могат да присъстват в градината ви, но нека да не са преобладаващи, защото могат да предизвикват агресия. Ако обаче разположите няколко подобни растения в двата края на градината – те ще ви предпазват от лоша енергия, завист.

За сбъдване на желанията е необходимо да поставите вечнозелени растения в източната част на градината. В западната част на градината цветята трябва да цъфтят в бяло в случай, че искате любовен романс. За успехи на професионално ниво е нужно да поставите сини цветя в северозападния край на градината. За активни социални преживявания в южната й част сложете червени китки.

Лавандулата е едно от растенията, което можете да сложите навсякъде в градината, защото ще ви донесе добро настроение. При жасмина нещата стоят малко по-различно. Ако го сложите в югоизточната част на градината ще се радвате на финансова стабилност, ако е в югозапад - говорим за хармония вкъщи, а на изток жасминът ще се грижи за вашето здраве.

Иглолистните дървета пък символизират дълголетие и мъдрост. За декорация на градината, най-добре е да изберете водни елементи. Те ще донесат най-много късмет според фън шуй. Ако ще добавяте градински мебели, гледайте да бъдат изработени от различни материали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
25.11.2013 21:04
Градината и растенията в нея нямат чак такова голямо значение. Те са само представител на елемента Дърво по своята същност.
Ако някой мисли, че вечнозелените растения сбъдват желания, нека ми се обади, когато спечели шестица от ТОТО-то.
10
0