Собствениците на куче са по-щастливи от другите хора

Собствениците на куче са по-щастливи от другите хора

Твърдението, че кучето е най-добрият приятел на човека е едно от най-изтърканите, но очевидно продължава да бъде актуално и в днешно време. Ново проучване показва, че според стопаните на кучета техните домашни любимци ги разбират така, както никой друг не може.

Оказва се освен това, че хората, които имат кучета, са по-щастливи от останалите личности, пише изданието Дейли експрес, цитирайки данните от изследване, проведено в Обединеното кралство.

Автор на проучването е платформа за храна на домашни любимци. В анкетата, която тя провела, взели участие около хиляда души. От резултатите става ясно, че собствениците на палета са с осем процента по-щастливи от онези, които не се радват на компанията на Шаровци.

Освен това половината от стопаните на кучета доверяват, че техният домашен любимец успява да ги разбере така, както никой друг на негово място не може. Изследването сочи и че според 63 на сто от собствениците на палета разходките с питомците им навън спомага за поддържането на добрата им фигура.

Четиридесет на сто от участниците в допитването споделят, че успяват по-лесно да се освободят от стреса именно благодарение на кучето си.

Има най-различни породи кучета на земята, но общото между всички тях е, че правят живота на стопаните си по-щастлив, категоричен е Джеймс Дейвидсън, явяващ се съосновател и изпълнителен директор на Tails.com.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати