ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Практични съвети за опаковане на подарък

Практични съвети за опаковане на подарък

Практични съвети за опаковане на подарък
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
3.90 лв.
Виж ››

Не Ви ли се е случвало да се изнервите ако сте купили например подарък за 20 лв, а после Ви се наложи дадете още 5 лв., за да Ви го опаковат? Същевременно сте наясно, че повечето хора оценяват добре опакованите подаръци, които не са просто сложени в някое хартиено пликче.

Особено ценени са от децата, които макар и мигновено да разкъсват опаковъчната хартия, са привлечени от външния вид на подаръка. От опаковката му. Ето защо тук ще Ви покажем как да опаковате сами подарък, без да се налага да давате излишни пари за това.

С подходящи материали за опаковане на подарък (опаковъчна хартия, целофан, панделка) можете да се сдобиете във всяка една по-голяма търговска верига. В случай, че около Вас няма такава, можете да посетите и някой цветарски магазин.

Опаковането на подарък не е никак сложна дейност. Но е деликатна. Отделете ѝ достатъчно време, така че да не се изнервяте и да сте доволни от постигнатия резултат.

Съобразявайте размера на опаковъчната хартия и на панделката, която ще поставяте, с размера на подаръка. В противен случай рискувате да сте дали напразно парите си и закупените материали да не Ви стигнат за опаковането на подаръка.

Присъединявайте краищата на опаковъчната хартия с безцветно тиксо. Можете да намерите и тиксо, предвидено специално за опаковане на подаръци, което да е златисто, сребристо и т.н. В случай, че е по-шарено или пък на някакви фигурки, избирайте едноцветна опаковъчна хартия.

Практични съвети за опаковане на подарък

Същото правило важи и за избора Ви на комбинация опаковъчна хартия-панделка. Ако панделката е шарена, избирайте едноцветна хартия и обратното - върху шарена опаковъчна хартия поставяйте едноцветна панделка.

Когато опаковате подарък с опаковъчна хартия, в никакъв случай не оставяйте мястото, на което се събират краищата на хартията да се пада в горната (централната част) на пакета. Представете си само колко ужасно ще стои грижливо приготвената панделка, ако е поставена точно върху не толкова красивото тиксо.

В специализираните магазини за подаръци се продават и много декоративни елементи, които можете да поставите върху Вашия вече опакован подарък. Например декоративна калинка, детелина за късмет или декоративно цвете. Внимавайте само да не прекалявате с декорациите и опакованият подарък да стане прекалено натруфен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати