ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Пет начина да сме по-щастливи през зимата

Пет начина да сме по-щастливи през зимата

Щастливи през зимата

Зимата е благодат за хората, които мразят горещините и обичат снежните спортове. Но за любителите на високите температури, морето и слънцето този сезон не е никак любим.

Често студените месеци са съпроводени с лошо настроение, депресивни мисли и липса на тонус. Как може да се промени това? Вижте начините, с които да сте по-щастливи тази зима!

1. Спорт и награда

Проучванията показват, че физическите упражнения, особено упражненията на открито, са сигурният път към оптимистично настроение. И се нуждаете от този енергиен тласък през зимата. А за да бъдете по-силни мотивацията, дайте си разнообразна тренировъчна програма и след всяка сесия се награждавайте с малко лакомство под формата на масаж или сауна. Спа процедурите са добра награда за по-щастлива зима.

2. Борба със сезонната депресия

Зима

По-късите дни и по-малко слънчева светлина причиняват така наречената сезонна депресия, от която страдат милиони хора. Какво можете да направите, за да не бъдете сред тях? На първо място, започнете деня си в стая, изпълнена с дневна светлина. Станете от леглото веднага щом отворите очи, дръпнете завесите и се насладете на сутрешната светлина. Ако е слънчев ден, опитайте се да отделите време за себе си, преди да отидете на работа и за кратка разходка. Сутрешната слънчева светлина има чудотворно въздействие върху човешката психика.

3. Намалете алкохола

Чаша топъл и ароматен сайдер, греяно вино или традиционният яйчен ликьор, са изкушения, които вълнуват ума ни в дългите, тъмни зимни дни или вечер, когато се усеща зимният студ. Е, те трябва да се консумират в умереност, защото засиленият прием на алкохол води до депресивни състояния.

4. Заложете на чай от рози

Чай от рози за през зимата

Той доказано подобрява настроението, повишава имунитета и засилва либидото. Чаша ароматен чай от рози с лъжичка качествен пчелен мед може наистина да ви направи много щастливи през зимата.

5. Взимайте кратки душове

Когато се събудите смачкани в мразовита зимна сутрин, горещият душ може да ви направи щастливи. Но въпреки незабавното удовлетворение, много горещата вода може да изсуши кожата ви и да причини сърбеж, което само ще увеличи дискомфорта ви, създаден от сезонната депресия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати