Еко тенденции за здравословен живот

1 от 7 Снимки

1. Торбички от плат


Помислете си колко найлонови торбички използвате при посещението на пазар. А можете да си ги спестите, като просто носите торбичка от плат с вас.

Намираме се в онова време от годината, когато сме си направили равносметка за изминалите 12 месеца и по правило сме си обещали да живеем по-здравословно през 2020-година.

Това обаче не включва само водене на активен начин на живот и правилно хранене. Отказването от вредни навици като тютюнопушене и прекомерна консумация на алкохол също е от полза. Намаляването на пластмасови продукти обаче също е важна стъпка към здравословния начин на живот.

Много хора не си дават сметка колко сериозна е кризата с пластмасата. Проблемът не е от днес, но като че ли през последните 20 години рязко се задълбочи. В ежедневието си използваме всякакви пликове и прибори за еднократна употреба, който след това с лека ръка захвърляме.

Само че актуални снимки показват, че всички тези отпадъци вече се връщат към нас и буквално да ни обградили. Те застрашават както нашето здраве, така и това на много животни, които загиват в капана им.

Пластмасовите отпадъци задръстват реките, замърсяват плажовете и унищожават фауната. Затова и еко тенденциите през 2020 година са насочени към намаляването на употребата на пластмаса.

В галерията ще видите някои модерни решения, които се предприемат за по-здравословен живот от екоактивистите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати