ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Какво пречи на кариерата

Какво пречи на кариерата

Какво пречи на кариерата

За да бъде кариерата ви успешна, трябва да се придържате към някои неписани правила. Не е тайна за никого, че жените по-трудно реализират професионални успехи от мъжете.

Често обаче за това са виновни самите жени, и то най-вече защото подхождат предубедено към кариерата си. Една от най-честите грешки се дзопуска още при подаването на молба за работа.

И тя е дългата автобиография. Повечето работодатели ще оценят кратката автобиография, в която няма нищо излишно. Тя е свидетелство за вашата организираност и умението точно да се изразявате.

Не е необходимо да описвате всичките си предишни служби, достатъчно е да споменете онези, на които сте били на най-висока длъжност. Това прави впечатление.

Какво пречи на кариерата

Много хора смятат, че ако до тридесет и петата си година не са сбъднали професионалните си мечти, трябва да се откажат от тях. Това е напълно погрешно.

Не се отказвайте от мечтата си, защото вместо да съжалявате за изгулбените възможности, стиснете зъби, повярвайте в себе си и се опитайте да постигнете това, за което сте мечтали.

Често хората правят грешка, като работят извънредно в надеждата да получат повишение на заплатата или да се придвижат на горе по кариерната стълбица.

Понякога обаче се случва шефът да не оцени стремежа им, а да остане с впечатление, че те просто не се справят в работното време със задълженията си и им се налага да довършват след работа.

Погрешно е да се смята, че трябва да пазите амбициите си в тайна от шефовете си и от колегите си. Имайте предвид, че стабилните компании се интересуват от амбициозни хищници, а не от кротушковци.

Не изпадайте в паника, ако началникът ви критикува – това все още не означава, че сте пред уволнение. Критиката е по-добър знак, отколкото мълчанието, което понякога е затишие пред буря.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати