Коледните картички

Коледните картички

Коледните картички са се появили през 1843 година – тогава английски художник с фамилията Хорсли нарисувал първата за целия свят коледна картичка.

Тя така се харесала, че били отпечатани хиляда екземпляра от нея и тя била продадена за нула време. През 1875 година издателят Луи Пранг популяризирал коледните картички.

Той провел в САЩ конкурс за най-добър дизайн на коледна картичка. Това накарало много хора да се замислят, че това е чудесен начин да поздравят приятели и роднини.

Усъвършенстването на пощенските служби позволили на хора от целия свят да си пращат коледни картички, за да могат да поздравят най-близките си за празника.

Коледните картички

Колкото до коледните химни, които са популярни в много страни и се пеят по улиците, смята се, че те са се появили през времето на Ренесанса под формата на леки и весели коледни песни.

След като били изобретени картичките, трябвало да се реши как да се избегнат пожарите по време на коледните празници, тъй като коледните свещи често предизвиквали пожари.

Идеята да се използват електрически гирлянди вместо свещи хрумнала на английския телефонист Ралф Морис. По това време кабели с електрически лампички се използвали в телефонните разпределителни постове, а Морис просто ги закачил на елхата.

Преди да се появят тези украси на елхата, често се случвало някой да мине покрай празничното дърво и да се запали част от пищния му празничен тоалет.

За да се избегнат подобни случаи, близо до коледното дърво винаги се слагали няколко кофи с вода, които да загасят пожара. Това обаче било доста неприятно на вид.

Рейтинг

5 6
4 13
3 7
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати