Какви въпроси задават на интервю за работа

Какви въпроси задават на интервю за работа

Най-честият въпрос, който задават на интервю за работа, е – Ще ми разкажете ли за себе си? - и тук почва едно чудене и маене какво да споделите, какво точно иска да знае този отсреща, не пише ли достатъчно в Cv-то ви.

Трябва да успеете да убедите бъдещия си работодател, че сте най-подходящият кандидат за позицията, покажете му, че имате презентационни умения – започнете със себе си. Представете се в добра светлина и основно говорете за нещата, които са свързани с професионалното ви израстване.

Започнете с това къде сте учили, после за това къде и как сте работили и т.н. Много е важно никога да не говорите лошо за бившите си работодатели – светът е малък и нищо чудно да се окаже, че те се познават с човека, който сега искате да ви наеме.

Друг въпрос, който често се задава, е „Защо да вземем на работа точно Вас? ” това е сбор от въпросите „Кои са силните и кои са слабите Ви страни? ” – естествено тук отново трябва да се представите в добра светлина, но без да преувеличавате.

„Какво възнаграждение очаквате да получавате? ” – може би един от най-притеснителните въпроси, особено за хората без опит.

Преди да отидете на интервю, добре е да проучите фирмата, в която кандидатствате. А след като знаете за каква позиция кандидатствате, не е толкова сложно да разберете каква е средната заплата за подобна работа.

Какви въпроси задават на интервю за работа

Информацията за фирмата, в която кандидатствате, ще ви бъде от полза, защото е възможно да ви питат и какво сте чували за тяхната дейност и организацията им изобщо.

Много коварен е въпросът: „Ако сега се обадим на вашия бивш шеф, коя лоша черта ще каже, че притежавате? ”.

Има и много странни въпроси – „Кажете ми нещо за вас, нещо което искате да скриете и не желаете да научавам”, „Този молив, с който пиша – посочете ми още най-малко десет начина за използването му, различни от писнето? ”, „Ако бяхте животно, то какво щяхте да бъдете? ”, „Ако клиентът ви крещи, как ще реагирате? ”, "Кажете ни три положителни и три отрицателни ваши качества? ", "Какъв човек си? ", "Какво може да те изкара извън нерви? ".

Въпросите не са сложни или невъзможни, да им бъде отговорено, но ако не сте подговени, е възможно да се стреснете и да не знаете какво да кажете. Нашият съвет към вас е: Запазете самообладание, бъдете естествени и искрени.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати