Как да се справим с истерията

Истерици

Истерията, колкото и неочаквана да изглежда за хората наоколо, всъщност е признак на някакви проблеми, на неща дълго събирани в нас самите. При някои хора, начинът да се освободят от това е истерията. Това е обяснението за възрастните хора, докато при децата истерията е единственият начин за реакция и рядко е подплатена с други събития освен конкретното. Те са твърде честни и открити, за да таят каквито и да било отрицателни емоции в себе си, именно затова ги изразяват веднага – нещо, от което възрастните трябва да се поучат.

Истерията е неприятна както за нас, така и за околните, независимо дали в истерия е изпаднал дете или възрастен. Ако говорим за истерия при възрастен човек, има няколко начина, по които можете да реагирате, за да помогнете на човека изпаднал в това състояние. Тези пристъпи са по-характерни за жените.

Ако искате да помогнете на изпаднала в истерия жена - най-важно не успокоявайте излишно с каквито и да било изрази (всичко е наред, всичко ще се оправи, успокой се). Най-вероятно изобщо не ви чува какво говорите и в момента е невъзможно да привлечете вниманието й с думи, затова просто я гледайте в очи, за да срещне погледа ви, да осъзнае какво се случва. Когато видите, че действително ви вижда започнете да й говорите с тих и нормален тон, но не повишавайте глас.

Истерия при жени

Ако истерията се прехвърли на вас, най-добре излезте от стаята – по-добрият вариант отколкото и вие да се включите. След края на фиаското, не задавайте въпроси – защо, как, какво става и др. Голяма част от жените, изпаднали в такова състояние, не могат да ви обяснят и най-честия отговор, с който се задоволяваме е „нищо”.

Ако истерията е при деца – най-важното, което трябва да направите е да бъдете спокойни, не крещете, в никакъв случай не му посягайте, защото това ще усложни нещата. Ако в дома си имате едно малко и сладко съкровище, което обаче има завиден инат, подобни реакции много ще усложнят ситуацията.

Също както при дамите и при малчуганите, реакцията е почти еднаква – дайте възможност на детето да се успокои, след което проявете разбиране, въпреки че може да не сте съгласни, никога не забравяйте, че вашата ответна реакция е първопричина за всички номера на децата, ако реагирате като него, по детски, нещата трайно ще се влошат.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати