Как се влюбват мъжете

Мъже

Приливът на чувства, изпълващ изцяло тялото и разум, наречен любов, не се случва еднакво при двата пола. Докато на една жена са и нужни няколко секунди да реши дали е влюбена в някого или не, то при мъжете съществува цяла схема за този процес. Тя протича бавно и последователно, на точно седем етапа.

Първият етап логично е физическото привличане. Това как възприемат една жена – като сексуален обект или не, е първият етап в мъжката психика.

Влюбване

Следва етап на увлечение. В него той осъзнава, че не може безучастно да ви се любува и че ви желае. Започва с ухажването, комплименти, цветя, смс-и и др.

Етап три вече задълбочава отношенията ви. Той научава и се очарова от вашата персона, вашите качества, разбирания и възгледи. В този момент той трябва да осъзнае, че връзката има потенциал, повече от „просто секс.

смс

В четвърта фаза, мъжът мисли за любов, но е още далеч от нея. Тя се появява като перспектива, допускана в евентуалното бъдеще, в което сте заедно. Постепенно времето, което прекарвате заедно, започва да става все повече. Именно в този етап той ще ви представи на близките си и то, като негова половинка. Доста важен етап.

Флирт

Петият етап е най-сложен за осмисляне, поне от женска гледна точка. Когато осъзнаят, че може би изпитват любов, мъжете започват да се чудят дали любовта е споделена. Следва безкрайна нужда от доказателства от отсрещната страна. Те имат силна нужда от сигурност във вашите чувства, като именно в този е моментът, в който са най-ревниви и подозрителни.

Така, ако сте успели да успокоите притесненията му и сте отговорили чувствата му, доказали сте сериозните си намерения и т.н., той вече може да се чувства сигурен във вас.

И именно в този шести етап идва егоизмът, така типичен за мъжкия пол – сега той решава дали ви обича и въобще дали иска да градите общо бъдеще. Това е кризисен етап, поради който много жени биват изоставени, чакащи именно преминаване в нова фаза на връзката, за която мъжете не са готови.

Етап седем – той ви обича. Имайте предвид, че не е казано, че ще ви го каже веднага или че ще ви го повтаря ежеминутно. Някои мъже изричат вълшебните думи едва два-три пъти в годината.

Знайте, че „това, че някой не те обича по начина, по който ти искаш да те обича, не значи, че не те обича от цялото си сърце”. Веднъж достигнали тази фаза, мъжете наистина имат силни и непоклатими чувства.

Рейтинг

5 7
4 6
3 8
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

Изпрати
Марго
Марго
18.03.2016 20:10
Всеки мъж контактува с жена само,и единствено от любов и обич,тоест за кефа си!Няма такова нещо,кога се е влюбил,ъоест той мислел за любов,ама бил далеч от нея...!Мъж се запознава с жена,точно от любов и обич, запознава се с жена за да ги издемонстрира,а не за да го споходят по някое време.
42
0
Лили
Лили
24.02.2016 21:50
На водещата снимка виждаме една влюбена жена и един САМОВЛЮБЕН мъж.
Коментара е излишен.
П.П. Много елементарна статия обидна и за двата пола.
1
12
julia
julia
17.02.2015 21:13
Emi da,vuv 6tija etap e tolkova siguren v teb i zapocva da mu omruzva i si pravi kakvoto iska.printsa na belija kon ne suchtestvuva otdavna.drugi vremena sa.....
2
4
АЛБЕНА
АЛБЕНА
04.08.2014 14:25
Мъжете надали изобщо се влюбват, защото са просто едни ДЪРВЕТА !!!
На доста години съм и житейския опит ме е докарал до този извод !!!
17
35
Банго
Банго
08.04.2015 17:10
Явно си просто един курояд :D
10
0
Добрин
Добрин
22.12.2014 18:01
Още толкова години да изминеш,с това мислене ще привличаш само тия дървета ,замисли се защо и къде е проблема...
25
2
Аз
Аз
06.08.2014 06:51
Имаш опит с грешните дървета.
17
4
Бруно
Бруно
12.04.2014 14:09
Леа, това което сте описала важи за миндилите, а не за истинските жени! :)
5
2
Jocular
Jocular
11.04.2014 18:30
Абсолютно неверни и примитивни писания.Ако има такива мъже ,за които се говори в статията ,то те са едни скромни мишоци.Много различни са поведенческите модели на мъжа, когато е влюбен.Но за подробности е нужно да се запишете за консултация....платена,разбира се.Отнася се за дамите ,които не са имали времето,опита и капацитета за да се насладят на истинска мъжка любов.Успех...
6
8