ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да направим подходящ подарък

Как да направим подходящ подарък

Подарък За Любим

Последното проучване на eBay е показало, че 54 процента от хората са получили нежелан подарък за миналата Коледа.

Според писателката Патци Роув подаръците могат да събират и разделят хората. В този жест се показва доколко познаваме човека, на който подаряваме подаръка, и доколко сме загрижени за него.

Допитването е установило, че нехаресваните подаръци от миналата година са били евтини, безполезни или със сексуален намек.

Според експертът Санди Кулков сред най-нежеланите подаръци са пердета, коледни пуловери и официални ризи.

Подарък

Нежеланите подаръци, освен че ни носят загуба на време и пари, имат и отрицателни последствия върху здравето ни.

Психологът доктор Мари Кейси, която е главен изпълнителен директор на здравната организация Casey Centre, заявява, че човек подарява подаръци, за да се чувства по-доволен и сигурен в себе си.

Когато не сме сигурни дали подаръкът, който ще подаряваме, ще се хареса, изпитваме напрежение, което може да нанесе вреди на емоционалното ни състояние.

Според експертът по етикеция Анна Мусон изборът на подарък е вид изкуство. Тя препоръчва, вместо да обикаляте магазините един по един, да направите списък с хората, на които ще подарявате подаръци, и да се замислите какво бихте искали, ако бяхте на тяхно място.

Мацка Подарък

Хубаво е да знаете интересите и заниманията на човека, на който ще подарявате подарък, защото с един неподходящ предмет може да го обидите или злепоставите.

Доктор Мари Кейси казва, че благодарността от отсрещната страна във вид на прегръдка или целувка може да подобри емоционалното ни състояние.

Затова подаряването на подаръци може да бъде терапия, както за даващия, така и за получателя. То може да има положителен ефект върху умственото, духовното и физическото здраве на човека.

Специалистите съветват, когато трябва да направите подарък на човек, който притежава всички вещи, които са му необходими, да направите дарение от негово име.

Това е един чудесен и необичаен подарък за приятелите или близките, и освен това подобен жест рядко остава забравен.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати