Как да разпознаем влюбването според Дънов

Любов

Разсъжденията и съвети на великия духовен учител Петър Дънов относно любовните взаимоотношения между мъжа и жената са приложими и днес.

За да разпознаете любовта, трябва да разберете какво е тя. Тя е онзи космическа сила в света, която може да тонизира човешкия организъм. Даже в своето низше проявление любовта е силата, която хармонизира всички органи и дава импулс на човешкия живот.

Тя е причината за идването на светлината, на топлината, на науката, на хубавите отношения, дава подтик на цялата природа, на цялото човечество и този подтик само може да подобри света.

Влюбване

Един от начините да разпознаем дали са влюбени в нас е, ако мисълта за човека не изчезва от съзнанието ви. И обратното - ако и вие не изчезвате от съзнанието му, и двамата се обичате. Законът гласи, че ако не мислиш за някого, той също не мисли за тебе.

За да разпознаете чувството в себе си и партньора си, то просто наблюдавайте. Влюбеният човек е глух за всички лоши думи. Неговото сърце не може да бъде огорчено, умът му не може да бъде смутен, душата му не може да бъде смутена. Силният човек има любов, а тя е непобедима сила.

Когато има любов, тя издържа на всички изпитания в живота. Не успее ли, не съжалявайте – това не е била истинска любов.

Трябва обаче да се прави разлика между любов и грях. Любов е когато светлината и любовта идват от един източник. Когато светлината и любовта идват от различни източници, това е грехът.

Любовни съвети

За да има любов между двама души, не трябва да има страх от лъжа. Любовта не се страхува от лъжата. Любов, изпълнена със страх, не е истинска. Единствената съществуваща сила в света, която не познава страха, е любовта.

Когато човек обича, това изисква от него нещо повече от жертва. Само истински обичащият ви може да ви даде нещо. Ако някой не ви обича, той не може да ви даде нищо.

Любовта е вечният стремеж на две души, заради който хората са готови на такива жертви, каквито без нея никога не биха направили.

Всяка любов е Божествена. Не го забравяйте и я уважавайте.

Грешно е хората да се питат взаимно: Обичаш ли ме?

Това, което свети, не гори. Това, което люби, не говори.

Първото качество на истинската любов е желанието на човека да постави своя любим на същото ниво, на което той сам се намира.

Рейтинг

5 2
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
radina
radina
12.02.2014 15:07
:-)


1
0
Ели
Ели
10.02.2014 15:22
"Законът гласи, че ако не мислиш за някого, той също не мисли за тебе." , как така , това означава,че щом ти обичаш някого и той те обича - малко или много ? Как да го разбирам това?
10
0
...
...
07.04.2015 17:33
Ами да, точно така го разбирай... Няма празно действие във вселената,всичко се връща и любовта се връща,дали веднага или по-късно,но се връща... Стига да вярваш в това де.
5
6