Българите са най-нещастните европейци

Нещастна Жена

Проучване на британския Национален статистически институт показва, че българите са най-нещастните европейци, като нашенците са най-недоволни от семейния и социалния си статус.

Изследването, публикувано в ежедневника Гардиан, е обхванало жителите от всички страни в Европейския съюз.

Въпросите в анкетите са били насочени към степента на удовлетвореност от добросъседството между хората, семейния живот и социалните взаимоотношения.

По показателите за семеен и социален статус българите са на дъното в подреждането, като едва 6.7% от хората в страната имат щастливо семейство, а 5.9% са доволни от социалната си среда.

Скандали

С най-щастливи семейства са жителите на Кипър, а най-доволни от социалния си живот са датчаните.

Според показателя за добросъседски отношения с най-слаби резултати са финландците, а България се нарежда в челните позиции с осмо място.

Най-добри отношения със съседите си имат кипърците, румънците, хърватите, британците и германците.

Словенците се чувстват най-безопасно, разхождайки се по улиците на страната си, а най-заплашени се чувстват жителите на Литва.

Жителите на Словакия са европейците, които дават най-силна обществена подкрепа към сериозните проблеми на даден човек, докато французите са на дъното по този показател.

Подигравки

Според проучване на Евростат най-щастливите европейци са датчаните. Макар че те са европейците, които плащат едни от най-високите данъци в Европа, това не пречи да бъдат доволни от живота – 91% от жителите на Дания определят живота си като щастлив.

Българите от друга страна спадат към нещастните европейски нации, като само 39% от нашенците са доволни от живота си.

Българите са и сред нациите, които почти не спортуват – само 12% от жителите на страната се занимават активно със спорт.

България е и най-бедната страна в Европейския съюз, като в нашата страна се регистрира най-ниско потребление, а най-високо е в Люксембург.

Високи нива на потребление се регистрират и в Германия, Австрия, Швеция, Дания, Белгия, Финландия, Франция и Великобритания.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати